Hlavní obsah

Filmové premiéry: Jak přežít single, Kluk ve světě příšer a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina osamělých lidí v New Yorku hledá ve filmu Jak přežít single vhodný protějšek za účelem flirtu, manželství či něčeho mezi tím. Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers. Premiéru má i japonský animovaný Kluk ve světě příšer. Do historie i současnosti zve film Tajemství divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 18. týden

Článek

Jak přežít single

Jak přežít singleVideo: Freeman Ent.

Existuje správný a špatný způsob, jak být nezadaný, ale... je tu také Alice. A Robin. Lucy. Meg. Tom. David. New York je plný osamělých srdcí. A někde mezi provokativním laškováním a známostmi na jednu noc mají všichni tito nezadaní lidé společné to, že se potřebují naučit, jak být svobodní ve světě, ve kterém se definice lásky neustále vyvíjejí.

Jak přežít single, USA 2016, romantická komedie, 109 min., režie: Christian Ditter, hrají: Dakota Johnsonová, Alison Brie, Leslie Mann a další.

Kluk ve světě příšer

Kluk ve světě příšer Video: AČFK

Devítiletý Kjúta je obyčejný kluk z moderního Tokia. Hodně věcí o životě ještě neví a neměl dosud ani tušení o tom, že vedle reálného světa existuje ještě skrytý fantazijní svět obývaný zvířaty. Až do chvíle, než se v něm náhodou sám ocitl. V kouzelné Džútengai se ho ujme osamělý medvědí válečník, aby ho uchránil nebezpečí v neznámém světě.

Kluk ve světě příšer, Japonsko 2015, fantasy, 119 min., režie: Mamoru Hosoda, hrají: Aoi Mijazaki, Kódži Jakušo, Šóta Sometani a další.

Captain America: Občanská válka 

Captain America: Občanská válka Video: Falcon

Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory.

Captain America: Občanská válka, USA 2016, akční, 148 min., režie: Anthony & Joe Russo, hrají: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johanssonová, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle a další.

Čistič

Čistič

Tomášův osamělý život tvoří striktní opakování stále stejných činností: jako pracovník pohřební služby se živí čištěním míst, na kterých zemřeli lidé anebo domácí zvířata. Minulost a práce ho uzavřely do osamělé smyčky, stereotyp naruší až nová záliba, kterou objeví, když je náhodou přinucen zůstat ukrytý v domě zákazníků i po skončení práce: začíná sledovat životy pozůstalých u nich doma a bizarnímu koníčku propadá stále víc.

Čistič, Slovensko 2016, drama, 94 min., režie: Peter Bebjak, hrají: Noël Czuczor, Rebeka Poláková, Kamil Kollárik, Éva Bandorová, Jana Oľhová, a další.

Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa

Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa

Společenství, které Milan Šteindler glosuje jako: „spolek pacientů, kteří jsou si všichni vzájemně terapeuty“, vyniká svobodou, poetikou, hravostí a humorem. Film Tajemství divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa nabídne kromě aktuálních rozhovorů řadu pohledů na uplynulý život této party i mnoho zajímavostí z unikátních archivních materiálů.

Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa, ČR 2016, dokument, 100 min., režie: Olga Dabrowská, účinkují: David Vávra, Milan Šteindler, Tomáš Hanák a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám