Hlavní obsah

Sagvan Tofi sepsal muzikál na motivy Gottových písní

Na jaře příštího roku bude mít v pražském Hudebním divadle Karlín premiéru nový český muzikál Čas růží, postavený na motivech písní Karla Gotta. Autorem scénáře je herec, zpěvák a producent Sagvan Tofi, který stojí za divácky úspěšným muzikálem Děti ráje. Podle Tofiho nepůjde o Gottův životopis, informovala Gottova mluvčí Aneta Stolzová.

Foto: Lenka Hatašová

Karel Gott a Sagvan Tofi

Článek

Tvůrčí tým muzikálu Čas růží a námět bude představen na tiskové konferenci v červnu. „Chtěl jsem vytvořit zcela nový příběh, který prozatím zůstane veřejnosti utajen. Myslím si ale, že si v něm diváci a posluchači určité paralely s životem našeho legendárního zpěváka najdou,” uvedl Tofi.

Nápad na Čas růží vznikl před osmi lety, když Tofi dopsal Děti ráje. „Hledal jsem něco, co tu ještě nebylo. A silnější, lepší a větší látka pro muzikál, než jsou písně Karla Gotta, u nás pro mě neexistuje,” uvedl Tofi, pro kterého tvorba scénáře a upravování námětu znamenalo především opakovaně poslouchat přes 2000 písní, které Gott za svou třiapadesátiletou kariéru nazpíval. Pro muzikál jich vybral tři desítky. Po pěti letech práce vznikl scénář.

K realizaci celého projektu si poté přizval producenta Oldřicha Lichtenberga a následně oslovili i s Karlem Gottemi ředitele Hudebního divadla Karlín Egona Kulhánka.

Na návrat Gott nepomýšlí

„Na první dobrou jsem zkrátka věděl, že Sagvanův námět má nápad, a hned mi bylo jasné, kolik měl Sagvan se scénářem práce, aby obsahově k příběhu seděly písně. Jenomže jak víme, diváka obvykle nezajímá, kolik je za tím práce, o tom se prostě nemluví,” podotkl ke scénáři Gott, který se na tvorbě muzikálu podílí jako umělecký supervizor. Kromě toho maluje i nový obraz, který bude hrát v představení klíčovou roli.

Gotta čeká v první polovině května závěrečný chirurgický zákrok v dutině břišní, který by měl definitivně uzavřít proces jeho onkologické léčby. Šestasedmdesátiletý Gott sdělil, že na zpívání a návrat na jeviště nelze ještě dlouhou dobu pomýšlet. Nejpopulárnější český zpěvák vloni získal počtyřicáté Zlatého slavíka, současně se stal Absolutním slavíkem 2015 a dostal i speciálního Platinového slavíka. Kvůli onemocnění zrušil naplánované koncerty.

Reklama

Výběr článků

Načítám