Hlavní obsah

Karel IV. je king. Humorný pohled na panovníka

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se lobbovalo za Karla IV. v politice? Měl panovník nemanželského syna? Co dělaly doma jeho manželky? Uměl si připravit svůj nejmilejší pokrm? A co si o Karlu IV. myslí neomalený venkovan? Vše se dozvíte na Radiožurnálu.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Karel IV.

Článek

U příležitosti 700. výročí narození Karla IV. uvádí denně rozhlasová stanice Radiožurnál satirický osmidílný cyklus rozhlasových parodií známých televizních pořadů s názvem Karel je King!, ve kterém nabízí neformální, humorný pohled na nejznámější osobnost české a evropské historie.

Karel je king se vysílá každý všední den až do 4. května v 8.50 a v 17.37. Připraveny byly parodie televizních pořadů Máte slovo, Otázky Václava Moravce, Šumná města, Sama doma, Pošta pro tebe, Branky, body, vteřiny, Prostřeno nebo Gondíci s. r. o. Pořady mají ale jiné názvy, například Dotazy Václava Moravce, Navařeno, Dostanete slovo nebo Ryčná města.

Do projektu se zapojili moderátoři Václav Moravec a Michaela Jílková, režisér a herec Miroslav Krobot nebo herci Vojtěch Dyk, David Novotný, Ondřej Vetchý, Marta Issová, Barbora Krobotová, Josef Polášek, Jaroslav Plesl a David Prachař, jenž se ujal role Karla IV. Vybrané pořady režíroval letošní držitel Českého lva za režii Jan Prušinovský.

Reklama

Výběr článků

Načítám