Hlavní obsah

Prince zemřel na AIDS, tvrdí bulvár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zesnulý věhlasný americký zpěvák a multiinstrumentalista Prince trpěl nemocí AIDS a odmítal léčbu, protože věřil v boží zásah. Napsal to americký bulvární list National Enquirer. Přítomnost viru HIV prý zjistili lékaři šest měsíců před Princovou smrtí.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Zpěvák Prince na snímku z roku 2014

Článek

Sedmapadesátiletý zpěvák, který se hlásil k církvi Svědků Jehovových, vážil v době své smrti kolem čtyřiceti kilogramů a na svůj odchod ze života „se nějakou dobu připravoval”, napsal americký bulvární deník, který nejmenoval své zdroje.

Prince byl údajně slabý a dezorientovaný, jedl jen zřídka a měl nezdravou barvu. Věřil prý, že ho nemoci zbaví Bůh. Podle listu žil nevázaným sexuálním životem a virem HIV se nakazil už v polovině 90. let. Nemoc AIDS se u něj prý rozvinula koncem loňského roku. Podle lidí z Princova okolí zpěvák podlehl chřipce, kterou možná jeho imunitní systém, podlomený AIDS, nemohl zvládnout.

Prince byl nalezen minulý týden ve čtvrtek ve výtahu svého nahrávacího studia na předměstí Minneapolis. Média spekulovala o tom, že se předávkoval léky na bolest.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel hudebník Prince

Ve věku 57 let zemřel fenomenální americký hudebník Prince. Byl nalezen mrtvý ve svém nahrávacím studiu v Chanhassenu ve státě Minnesota. Úmrtí, které jako...

Výběr článků

Načítám