Hlavní obsah

Petr Zuska má premiéru v New Yorku

Právo, rh

Šéf Baletu Národního divadla v Praze, tanečník a choreograf Petr Zuska se představí jako tanečník i spoluautor projektu, který má ve čtvrtek večer premiéru v Českém centru v New Yorku.

Foto: archív 2media

Petr Zuska je nejen uměleckým šéfem Baletu ND, ale i aktivním tanečníkem a choreografem.

Článek

Partnerkou mu je newyorská jazzmanka, skladatelka a multiinstrumentalistka Jen Shyu. Prague-New York Effects je pilotním projektem vzájemných vlivů a účinků uměleckých setkání mezi tanečními a hudebními performery ze dvou měst a kontinentů, který má za cíl představit současné tendence v tvorbě Prahy a New Yorku.

„Tento projekt je pro mne velice specifický a do značné míry nový. Nejedná se tedy o nějakou choreografii, kterou zatancuji na živou hudbu Jen Shyu, která bude stát u mikrofonu. Mělo by to být o prolnutí našich dvou velmi odlišných světů, kde se bude jednat o vzájemnou inspiraci. Dohodli jsme se, že spolu budeme tančit, hrát divadlo a i zpívat. K jejím třem asijským strunným nástrojům přidáváme pro mne i šestistrunnou akustickou kytaru. Celý divadelní oblouk bude tak trochu v mé režii,“ říká o projektu Petr Zuska.

Foto: archiv 2media

Newyorská jazzmanka, skladatelka a multiinstrumentalistka Jen Shyu vytvoří duo s Petrem Zuskou.

Další představení se uskuteční v National Gallery od Art ve Washingtonu a 27. dubna bude mít projekt českou premiéru v Paláci Akropolis v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám