Hlavní obsah

Slobodná Európa vzpomene na zesnulého bubeníka i v Čechách

Právo, jaš

„Nikdy nezabudneme…,“ tak se jmenuje turné, které bratislavská punkrocková skupina Slobodná Európa naplánovala záhy po nečekaném úmrtí bubenické legendy, zakládajícího člena Tublatanky a od roku 1991 s přestávkami bubeníka Slobodné Európy Ďura Černého.

Foto: archív kapely

Nová fotografie Slobodné Európy.

Článek

Členové kapely uvádějí, že pokračování činnosti i přes smutnou událost bylo samozřejmostí, protože „Ďuro by si to tak přál“. Post bubeníka po několika letech znovu obsadil Tuleň, který v kapele působil v letech 2002 až 2006 a nahrál předposlední a kritiky kladně hodnocené album Trojka. Dříve působil v kapelách Zóna A či Ex-Tip.

Slobodná Európa momentálně vystupuje v České republice. Ve čtvrtek 21. dubna se představí v pražském klubu Futurum, o den později v pardubickém klubu Ponorka, v pátek 29. dubna v kulturním domě v Ústí nad Orlicí, 6. května v ostravském klubu Barrák a 20. května v zámecké konírně v Bystřici pod Hostýnem.

Na koncertech jí předskakuje česká punk’n’rollová formace The Unholy Preachers, která nedávno vydala druhé EP z trilogie Fuckin’ Amen Baby!.

Reklama

Výběr článků

Načítám