Hlavní obsah

Loutky v nemocnici zvou na pohádky

Právo, rh

Loutky v nemocnici je sdružení, jehož členové již jedenáct let navštěvují dětská oddělení v nemocnicích a léčebnách po celé republice a na základě dramaterapie pomáhají dětským pacientům zvládnout zátěž, kterou pobyt v léčebném zařízení a nemoc sama představují. Na neděli 24. dubna přichystaly Loutky v nemocnici ve smíchovském Švandově divadle odpoledne plné napínavých příběhů i koncert s dětskou tančírnou.

Foto: archiv Loutky v nemocnici

Herci souboru Loutky v nemocnici hrají pro pacienty motolské dětské onkologie.

Článek

„Děti se s námi vydají do pohádky a dospělí mohou mezitím poznat, jak Loutky v nemocnici prostřednictvím své divadelní a hudební medicíny pomáhají v nemocnicích a léčebnách. Loutková představení, příběhy a písničky mohou s námi děti hledat v nejrůznějších zákoutích Švandova divadla,“ slibuje Marka Míková, principálka souboru, a dodává: „Srdečně zveme i na výtvarné, pohybové a hudební dílny: budeme vyrábět loutky, malovat písničky a vystřihovat legraci, společně řádit a taky žonglovat. Společně si zamuzicírujeme, a kdo má chuť, může si s námi v pohádce i zahrát.“

Děti se mohou těšit na pohádky O Červené karkulce, O Budulínkovi, O zlaté rybce, O třech prasátkách, O princezně Zubejdě, Tam, kde žijí divočiny, Bílá velryba. Některé budou velké a výpravné, některé naopak komorní. Nebudou chybět ani oblíbené písničky z CD Dobrá medicína, které Loutky v nemocnici v loňském roce nahrály.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám