Hlavní obsah

V Praze zahraje Marina and the Diamonds

Praha

Marina and the Diamonds vystoupí ve středu v Malé sportovní hale na pražském Výstavišti v době, kdy její hvězda stále stoupá. Aktuálně je na turné Neon Nature k loňskému albu Froot.

Foto: LMB

Marina and the Diamonds

Článek

Marina Lambrini Diamandisová šikovně spojuje pop se zvukem indie scény, který dodává jejím písním na zajímavosti. Vystupovala proto před Katy Perry i Coldplay.

Debutové EP zveřejnila v roce 2007 na MySpace. Zlom v kariéře mladé hudebnice řecko-velšského původu přišel v roce 2009, kdy skončila druhá v prestižním výběru hudebních talentů BBC Sound of 2010.

Debutové album The Family Jewels se v roce 2011 vyšplhalo na 5. místo britského žebříčku, její druhá deska Electra Heart z roku 2012 už vystřelila na první místo.

Třetí album Froot, na kterém si napsala všech dvanáct skladeb, se prosadilo i za oceánem, v americkém albovém žebříčku Billboard se dostalo na osmou příčku. Na rozdíl od předchozích ho Marina natočila s živou kapelou.

Původně měla v Praze vystoupit 11. prosince, ale koncert byl přesunut na 2. března.

Týž den zahraje v Lucerna Music Baru kalifornské kvinteto !!! (Chk Chk Chk), které se snaží spojovat funk s punkem a hardcorem i taneční hudbou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám