Hlavní obsah

Koncert amerického zpěváka Bena Harpera patří k největším událostem roku

Novinky, Stanislav Dvořák

Poprvé vystoupí v Praze (Forum Karlín) 28. září Ben Harper. Umělec, který v zahraničí už dlouho patří mezi hudební elitu, velmi osobitě kombinuje rock, blues, funk, reggae a folk.

Článek

Na turné Harper představí nové album Call It What It Is, které vyjde 8. dubna 2016 u Stax Records. „Opětovná spolupráce s Innocent Criminals na nových skladbách je pro mě teď prioritou, bylo načase,“ řekl Harper loni časopisu RollingStone.

Ben Harper se narodil se v roce 1969 v Claremontu v Kalifornii a jako chlapec, v době největšího rozmachu metalu, začal na rozdíl od spolužáků napodobovat bluesovou kytaru. Od té doby vyvinul velmi specifický styl postavený na prolínání popu a folku s rockem, ale také s reggae, přičemž v pozadí stále zůstávají bluesové kořeny.

Foto: Live nation

Ben Harper & The Innocent Criminals

Jeho skupina Innocent Criminals (hráč na perkuse Leon Mobley, baskytarista Juan Nelson, bubeník Oliver Charles, klávesista Jason Yates a kytarista Michael Ward) se roku 2008 odmlčela, ale už je v plné síle zpět.

Vydali špičková alba jako Fight for Your Mind, The Will to Live, Burn to Shine, Diamonds on the Inside a Lifeline, které bylo nominováno na cenu Grammy. Innocent Criminals a Harper také natočili s The Blind Boys of Alabama nahrávku There Will Be a Light, která získala dvě Grammy.

Lístky budou v síti Ticketpro od 12. února za 990 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám