Hlavní obsah

Tom Jones vystoupí v Liberci na Benátské

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák Tom Jones bude zahraničním headlinerem čtyřiadvacátého ročníku festivalu Benátská! Vystoupí v pátek 29. července na hlavním pódiu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tom Jones

Článek

Tom Jones zazpívá své klasické hity i věci z posledních alb. Zpěvák, který začínal v 60. letech, navštívil Česko několikrát a stále tu patří k velmi oblíbeným. Rodák z Walesu vydal desítky alb a prodal jich více než 100 miliónů kusů. Vzhledem k soulovému feelingu jeho nahrávek se v počátcích někteří lidé domnívali, že je černoch.

Od nasládlých písní se Jones později dostal až k funku, blues a spirituálu. Mezi jeho největší hity patří Sex Bomb, Burning Down the House, It’s Not Unusual, What’s New Pussycat?, Can’t Stop Loving You, She’s a Lady nebo Green Green Grass of Home.

Foto: Universal

Tom Jones: Spirit in the Room

„Máme obrovskou radost, že se nám na Benátskou! podaří přivést Toma Jonese. Usilovali jsme o něj několik let. Jeho tvorbu zbožňujeme. Poslední tři nahrávky Praise & Blame, Spirit In The Room a Long Lost Suitcase patří navíc mezi naše nejoblíbenější,“ řekl zakladatel a ředitel festivalu Pavel Mikez.

Na festivalu Benátská! vystoupí také Mandrage, Horkýže Slíže, Tublatanka, Olympic, Doctor P.P., Thom Artway, Visací zámek, Metalinda, Vltava, Anna K., Mňága a Ždorp nebo Ewa Farna. Koná se od 28. do 31. července ve sportovním areálu v libereckém Vesci. Vstupenky jsou v předprodejích do konce února za 1099 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám