Hlavní obsah

Kabát natáčí svůj nejdražší klip. Je k písni Valkýra

Právo, jaš

Rocková skupina Kabát začala v sobotu natáčet videoklip k písničce Valkýra ze svého loňského alba Do pekla/Do nebe. Bude nejen nejdražší, ale i výtvarně nejvýraznější za dobu její existence.

Foto: Pink Panther Agency – Kubo Krizo

Záběr z natáčení videoklipu k písni Valkýra

Článek

„Hodnota klipu je v řádu šesti nul. Někoho to možná překvapí, ale my se na to moc těšíme. Můžeme za to v důsledku poděkovat všem, kteří si zakoupili poslední, dnes již multiplatinové album, protože část výnosu z prodeje můžeme investovat do videoklipů. Toto je první profesionální videoklip z již zmíněného nosiče a rozhodně můžeme slíbit, že není poslední,“ říká management skupiny Kabát.

Režie videoklipu se ujal slovenský režisér Michal „Kunes“ Kováč, který za celý svůj tým říká: „Kabát, jako žijící legenda české scény, je pro nás výzvou. Nejen velikostí své produkce, ale i stylem hudby. Cítíme něco jako poslání vytvořit dílo, které na rockové scéně ještě nebylo. Ve spolupráci se šermířskou skupinou Merlet v klipu hodláme spojit historické reálie s nejmodernějšími technologiemi.“

Foto: Pink Panther Agency – Kubo Krizo

Snímek z víkendového natáčení klipu skupiny Kabát.

Videoklip bude kombinací hraného a animovaného 2D a 3D filmu. Kapela se po dohodě s režisérem sama vložila do natáčení bojových scén po boku zkušených profesionálů. Relativně rychle si musela pod odborným dohledem osvojit bojové scény. Tyto činnosti aranžoval a připravil Libor Vrba ze skupiny Merlet, který v minulosti svými zkušenostmi pomáhal při natáčení filmů Troja, Tři mušketýři, Tristan a Isolda, Johanka z Arku a dalších.

Videoklip se stále natáčí. Ve druhé fázi následuje náročná příprava animací, poté postprodukce všeho, co se natočilo, a digitální montáž. Při ní se vše dobarví a pospojuje. Půjde-li vše dobře, mohla by být ochutnávka z klipu hotová během několika týdnů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupina Kabát.

Skupina Kabát vydala album Do pekla/Do nebe v květnu loňského roku. Absolvovala k němu koncertní turné a při svém prosincovém vystoupení v pražské O2 areně převzala za jeho prodej multiplatinové album. V listopadu Kabát zvítězil v anketě Český slavík v kategorii Skupina roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám