Hlavní obsah

Tonya Graves má nový klip a chystá sólo turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Tonya Graves vydává k albu Back To Blues videoklip Meaning of the Blues. Deska patří v poslední době k tomu nejlepšímu, co na českém trhu vyšlo.

Tonya Graves: Meaning Of The Blues Video: Supraphon

 
Článek

Zpěvačka natočila na desku slavné standardy od umělců jako Ray Charles, B. B. King či Etta James a Big Mama Thornton se špičkovou kapelou (bicí Oliver Lipenský, baskytara Ondřej Hauser, elektrická kytara Antonín Dlapa, piano Jan Andr). Hostuje zde velmi talentovaný varhaník Ondřej Pivec a také Josef Štěpánek.

Pro klip vybrala standard Meaning Of The Blues od Bobbyho Troupa, který nejenže byl úspěšný pianista, zpěvák a skladatel, ale těšil se v Hollywoodu i popularitě herce. Píseň hráli i Miles Davis, Keith Jarrett , Shirley Horn či Michael Brecker.

Tonya s kapelou vystoupí např. v Jazz Docku v Praze 15. ledna 2016. Koncert je již beznadějně vyprodaný. Zpěvačka se rozhodla věnovat hlavně sólové dráze a s kapelou Monkey Business bude vystupovat jen jako host. Na duben dokonce připravuje první samostatné turné.

Reklama

Výběr článků

Načítám