Hlavní obsah

V červnu se v Ostravě představí Bobby McFerrin

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák, multiinstrumentalista, skladatel a dirigent Bobby McFerrin vystoupí v doprovodu své kapely 26. června 2016 v multifunkční aule Gong v Ostravě. Vstupenky jsou k dostání od 1890 korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bobby McFerrin už v České republice koncertoval několikrát.

Článek

Bobby McFerrin, celým jménem Robert Keith „Bobby“ McFerrin Jr., začínal jako klavírista. Do historie hudby se nicméně zapsal svérázným vokálním projevem. Světoznámým se stal díky hitu Don’t Worry, Be Happy z roku 1998, za který získal dvě ceny Grammy, v kategoriích Skladba roku a Nahrávka roku.

Celkově má dnes pětašedesátiletý rodák z New Yorku na kontě deset sošek Grammy a celosvětově prodal více než 20 miliónů kopií alb. To první, nazvané prostě Bobby McFerrin, vydal v roce 1982. Jeho zatím poslední studiovou deskou je Spirit You All z roku 2013. Během své kariéry, která trvá od roku 1977, vystupoval například s Chickem Coreou, Herbiem Hancockem nebo Joem Zawinulem.

Reklama

Výběr článků

Načítám