Hlavní obsah

Zemřel Scott Weiland, bývalý zpěvák Stone Temple Pilots

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 48 let zemřel Scott Weiland, bývalý zpěvák Stone Temple Pilots. Právě byl na turné se skupinou Scott Weiland & the Wildabouts.

Stone Temple Pilots: VasolineVideo: STP

 
Článek

Zpěvákův manažer Tom Vitorino potvrdil jeho smrt ve čtvrtek v noci. „Zemřel ve spánku během turné se svou skupinou v Bloomingtonu ve státě Minnesota,” uvedl v prohlášení.

Příčina smrti oficiálně není známa. Weiland míval problémy s drogami, dokonce byl i odsouzen a uvězněn. Jeho tělo bylo nalezeno v autobuse, který používal na turné.

Foto: Profimedia.cz

Weiland při vystoupení s Velvet Revolver

Kalifornský rodák Weiland založil Stone Temple Pilots s bratrem Robertem a Deanem DeLeem v devadesátých letech. Měli úctu kritiky i komerční úspěch, ale hádky ve skupině je brzdily.

Formace proto měla řadu pauz a nakonec se Weiland přidal ke slavnému kytaristovi Slashovi, když založili úspěšnou kapelu Velvet Revolver. Jinak měl také vlastní skupinu Scott Weiland & the Wildabouts.

Problematický Weiland ohrožoval i kariéru Velvet Revolver, protože často musel buď k soudům, nebo do léčebny. Naposledy zpíval na desce Libertad. Pak se s ním dali znovu dohromady i Stone Temple Pilots, ale opět to nemělo dlouhého trvání.

Reklama

Výběr článků

Načítám