Hlavní obsah

Eagles of Death Metal: Láska může zvítězit nad zlem

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká rocková kapela Eagles of Death Metal, na jejímž vystoupení v pátek v pařížském hudebním klubu Bataclan došlo k teroristickému útoku, při kterém zemřelo 80 lidí, vydala po pěti dnech prohlášení. Potvrdila také, že její koncertní činnost je do odvolání zrušena.

Foto: ČTK

Eagles of Death Metal před atentáty na pódiu v Bataclanu

Článek

„Zatímco jsme teď v pořádku doma, jsme zděšeni a snažíme se smířit s tím, co se stalo ve Francii,“ stojí v prohlášení na Facebooku skupiny.

„Naše myšlenky a srdce jsou s naším bratrem Nickem Alexanderem a přáteli z naší nahrávací společnosti Thomasem Ayadamem, Marií Mosserovou a Manu Perezem, a také všemi přáteli a fanoušky, jejichž životy skončily v Paříži. Nezapomínáme rovněž na nejbližší, milované a přátele. Přestože jsme nadále ponořeni v žalu za oběti, naše fanoušky, rodiny, obyvatele Paříže a všechny, které ohrožuje terorismus, jsme si jisti, že se nám podařilo sjednotit s naší novou rodinou, jejímž velkým společným cílem jsou láska a soucit,“ pokračuje kapela v prohlášení.

„Chceme poděkovat francouzské policii, FBI, americkým a francouzským státním orgánům a především všem bezejmenným, kteří s námi byli a během toho nepředstavitelného utrpení nám pomáhali, jak nejlépe mohli. Poněkolikáté tím dokázali, že láska může zvítězit nad zlem. Všechny koncerty Eagles of Death Metal jsou odvolány. Ať žije hudba, ať žije svoboda, ať žije Francie a ať žijí Eagles of Death Metal,“ stojí ještě v prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám