Hlavní obsah

Do Prahy míří autor filmové hudby Hans Zimmer

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejvýraznějších autorů filmové hudby současnosti, Němec Hans Zimmer, přijede 7. května příštího roku do Prahy. Koncert se uskuteční v O2 areně. Zimmer zahraje s hudební skupinou, symfonickým orchestrem ČNSO a pěveckým sborem. Hodlá představit nejlepší skladby své bohaté tvorby.

Foto: ČTK

Hans Zimmer napsal mnoho skvělých filmových písniček.

Článek

Skladatel přijede v rámci svého prvního světového turné. Slíbil v něm sérii emotivních koncertů, při kterých společně s padesátičlenným hudebním tělesem sám zahraje na několik nástrojů.

Zimmer na sebe upozornil především díky filmové hudbě a spolupráci s nejvýznamnějšími režiséry světa. Nejzásadnější filmy, ke kterým složil muziku, jsou Lví král, Piráti z Karibiku, Gladiátor, Počátek, Šifra mistra Leonarda, Pearl Harbor, Hannibal, Tenká červená linie, Interstellar nebo Rain Man.

Poslední jmenovaný snímek byl pro skladatele přelomovým dílem ve světě filmové hudby a otevřel mu dveře do prostředí velkofilmů. Jeho tvorba je asi nejvíce spjata s díly britského režiséra Ridleyho Scotta. Celkově Zimmer pracoval na více než stovce filmových snímků předních světových režisérů.

Devětkrát byl nominován na cenu Oscar. Tu obdržel v roce 1995 za práci na filmu Lví král. Nominaci na Grammy zaznamenal šestkrát a obdržel ji v roce 1996 za hudbu k snímku Krvavý příliv.

Devět nominací Zlatého glóbu proměnil na zisk dvou cen za hudbu k filmům Lví král a Gladiátor.

Reklama

Výběr článků

Načítám