Hlavní obsah

Nová alba: Ellie Goulding, Petr Kolář nebo Seal

Právo, Jaroslav Špulák

Nové album Ellie Gouldingové patří k nejočekávanějším na podzim. Žádná pecka to ale není. Petr Kolář se na novince vrací k rocku, Seal zase k příjemným soulovým písničkám. Marek Ztracený objevil kytary a na Beatles a Led Zeppelin se už jen vzpomíná.

Článek

Ellie Goulding: Delirium

Foto: Universal Music

Nová alba

Třet album britské zpěvačky charakterizuje odklon od hledačství nového popového zvuku a příklon k obyčejnému dobovému popu se silným syntetickým základem. Pár písniček stojí za poslech, další definují současný rádiový průměr.

Petr Kolář: A proč ne

Foto: Supraphon

Nová alba

Zpěvák Petr Kolář se na své nové desce vrací ker svým rockovým kořenům. Jeho melodie doprovází především zvuk kytar, soundem se vrací na přelom osmdesátých a devadesátých let. Na desce je i duet s Karlem Gottem, písnička To jenom láska zastaví čas.

Seal: 7

Foto: Warner Music

Nová alba

Londýnský rodák Seal se vrací po čtyřech letech s novým albem. Natočil je s producentem Trevorem Hornem, s nímž spolupracoval na všech důležitých albech včetně poslední studiovky Soul 2 z roku 2011. Na svém devátém studiovém albu nabízí chytrou a líbivou směsku popu, soulu a r’n’b.

Marek Ztracený: Pády

Foto: BrainZone

Nová alba

Nové album Marka Ztraceného má zajímavý příběh. Čtrnáct dnů před tím, než měl jít nahrávat, vyhodil všechny písně, které měl nachystané, a na jeden zátah napsal nové. Neskládal na piano, které si s ním každý spojuje, ale na kytaru. Čerstvý materiál odjel s kapelou nahrát do vesničky Váhovce na slovensko-maďarské hranici. Výsledkem je nejkytarovější nahrávka ve Ztraceného diskografii.

The Beatles: 1

Foto: Universal Music

Nová alba

Nový komplet hitových singlů legendární britské skupiny Beatles přináší jejich audio podobu a na přidaném DVD také podobu obrazovou. Nechybějí hity Love Me Do, Eleanor Rigby, Let It Be, Hey Jude a další.

Led Zeppelin: Mothership

Foto: Warner Music

Nová alba

Led Zeppelin se během posledních dvou let vrátili ke svým albům a postupně je všechny znovu zveřejnili v rozšířené a nově zremasterované verzi. Reediční kampaň měla velký celosvětový ohlas, vydání kompilačního výběru z roku 2007 je její pomyslnou tečkou.

James Morrison: Higher Than Here

Foto: Universal Music

Nová alba

Novinka britského písničkáře přináší v základní verzi dvanáct písní, deluxe podoba další tři bonusové. Jak zpěvák uvádí, jde o jeho doposud nejosobnější desku, která reflektuje bolesti a problémy, jež v posledních letech provázely jeho osobní život.

Soundtrack: Spectre

Foto: Universal Music

Nová alba

K nové bondovce, čtyřiadvacáté v pořadí, vychází album s písněmi a melodiemi z ní. V jejich čele stojí skladba Brita Sama Smitha nazvaná Writing’s On The Wall, která je pro snímek průvodní. Na desce je šestadvacet položek.

Petr Hapka: Zlatá kolekce

Foto: Universal Music

Nová alba

Zlatá kolekce je vzpomínkou na loni v listopadu zesnulého hudebního skladatele a muzikanta Petra Hapku. Na třech albech přináší písně, pod nimiž je autorsky podepsaný a které interpretují hvězdy české i slovenské hudební scény.

Ondřej Brzobohatý: G2 Acoustic Stage

Foto: Supraphon

Nová alba

Zpěvák, hudebník a textař Ondřej Brzobohatý je další z českých umělců, který přijal nabídku televizní stanice Óčko nahrát své písničky v akustické verzi pro její hudební sérii G2 Acoustic Stage a následně i CD. Vycházejí jak v audio podobě, tak na záznamu na DVD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám