Hlavní obsah

RECENZE: Fakjů 2. Germánská pařba v Bangkoku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve druhém pokračování německé teenagerské komedie Fakjů pane učiteli se vrací hlavní postava falešného učitele Zekiho Müllera, kriminálníka, který se možná snaží i polepšit. Tentokrát se dostane až do Thajska.

Foto: CinemArt

Tunisko-německý krasavec Zeki (Elyas M'Barek)

Článek

Zeki působí na velmi neprestižní střední škole, kam chodí spíše německé sociální případy, psychicky narušení či hloupí žáci a spousta imigrantů. Zato konkurenční gymnázium je plné navoněných bohatých německých dítek, která louskají Schillera a Goetha a účastní se dobročinných akcí pro Thajsko.

Líný Zeki po mrtvém zločinci „zdědí“ hromádku diamantů, které skryje do hračky a chystá se práci ihned opustit, jenže jeho přítelkyně, vzorná šprtka a učitelka Lisi Schnabelstedtová, plyšáka věnuje charitě.

Zeki se vydává se svými hloupými žáky na téměř nemožnou misi. Chce najít v Thajsku diamanty – a to mu v cestě stojí ještě namyšlený učitel Hauke z prestižního Schillerova gymnázia. Podaří se jim zbohatnout? Nebo alespoň poprvé v životě přečíst jednu knihu?

Foto: CinemArt

Třídní coura

Vznikla další rychlá, dobře sestříhaná crazy komedie pro teenagery, která není intelektuální, ale ani zvlášť hloupá. Vtipy fungují, hlavní postavy mají jasně vyhraněné charaktery (sympatický lump, třídní coura, ujetý nerd s Aspergerovým syndromem), takže je to jednoduché, zábavné a na nic si to nehraje.

Sympaticky působí narážky německých dětí na politickou korektnost jako: „Je tu spousta šikmookejch, ale to nesmíme říkat, protože jsme dřív byli nacisti.“

Hloupí studenti mohou být zdrojem humoru na hraně a občas jsou i vulgární, přesto se tvůrcům podařilo vpašovat do crazy děje morální poselství. Každý flákač a zlodějíček s neodolatelným pohledem jako Zeki má totiž srdce na pravém místě a v hodině H se to ukáže. Alespoň v mainstreamových komediích podle hollywoodského mustru to tak chodí.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám