Hlavní obsah

Phil Collins se vrací na hudební scénu, chystá album

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglický popový zpěvák Phil Collins oznámil, že ukončuje život mimo hudební scénu a vrací se po letech s novým albem i koncertní šňůrou. Časopisu RollingStone řekl, že nahrávat novou kolekci písní začne za měsíc v Miami.

Foto: Dorian Hanuš

V červnu 2007 koncertoval Phil Collins s Genesis i v Praze.

Článek

„Již nejsem na odpočinku. Kůň opustil stáj a nemohu se dočkat další jízdy,” řekl magazínu bývalý bubeník a zpěvák rockové skupiny Genesis, který vydal naposledy novou skladbu v roce 2002. V posledních letech trpěl zdravotními potížemi a je podle časopisu stále zesláblý po nedávné velké operaci zad.

Collins se připojil k Genesis v roce 1970 jako bubeník a později nahradil Petera Gabriela jako hlavní vokalista. V 80. letech získal sólový úspěch s řadou hitů jako In The Air Tonight, Against All Odds a Two Hearts, zatímco dál pokračoval jako frontman skupiny Genesis. Získal sedm cen Grammy a v roce 1999 Oscara za píseň You'll Be in My Heart pro animovaný film Tarzan.

V červnu 2007 koncertoval Phil Collins s Genesis i v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám