Hlavní obsah

Slza zveřejnila klip k písni Katarze

Právo, kul

Skupina Slza přichází několik dnů před vydáním svého debutového alba s úplně novým videoklipem. Je ke skladbě Katarze, která je po Lhůtě záruční a Celibátu třetím singlem dvojice Petr Lexa a Lukáš Bundil. Premiéru měla v pondělí ráno na serveru Mixer.cz.

Foto: Universal Music

Skupinu Slza tvoří Petr Lexa (vlevo) a Lukáš Bundil.

Článek

„Katarze je o snaze napravit nefungující vztah, přestože víme, jak malá je pravděpodobnost, že se vše vrátí do starých kolejí. Nemusí se jednat jen o mezilidský vztah, ale třeba i o vztah k životu jako takovému,“ vysvětluje Bundil, který je spolu s producentem Slzy Daliborem Cidlinským jr. autorem hudby Slzy.

Scénáře a režie videoklipu se ujal Vít Karas, jenž s kapelou spolupracoval již na videu k písni Celibát. V rolích osudových žen se představují herečky Vlastina Svátková a Eva Nejedlá, mužskou roli ztvárnil Andrej Polák.

Lexa a Bundil se v klipu objevují v roli pozorovatelů a průvodců dějem. „Nikdo nás nevidí, nikdo si nás nevšímá, představujeme jakési pozorovatele, anděly strážné, kteří dohlíží nad hlavními aktéry příběhu. Naše písničky jsou o emocích. Ty můžou být jak veselé. Vizuálně tento protiklad nejlépe vystihují barvy, proto černobílá image, proto černobílý klip,“ říkají Lexa a Bundil.

Debutové album skupiny Slza vyjde již 13. listopadu.

Videoklip je možné zhlédnout ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám