Hlavní obsah

V Praze zahrají punkoví veteráni Drongos For Europe

Praha

Birminghamští Drongos For Europe, kteří vystoupí 28. října v Praze v klubu 007, patří k nejlepším původním kapelám hrajícím tvrdý styl punku UK 82, což ukázala už jejich předchozí vystoupení. Tentokrát se s nimi představí německý špinavý rock´n´roll Lucifer Star Machine.

Foto: Drongos For Europe

Drongos For Europe

Článek

Drongos se dali dohromady v roce 1979, kdy první vlnu punku střídala druhá, tvrdší a agresivnější. Hrávali se spřízněnými GBH i Varukers, ale objevili se i na společných koncertech s Exploited, Crass nebo Dead Kennedys.

V roce 1981 si vydali první singl Hope And Glory. Pak jim vyšla dvě EP Death´s A Career a Eternity, které sice zabodovaly v první padesátce, ale o skupinu přesto nebyl větší zájem. V roce 1985 se rozešla.

Plně obnovila činnost v roce 1999 a v roce 2003 vydala debutovou desku Barcode Generation, po níž následovalo album Hotline to Hades. Lucifer Star Machine sice začínali také v Anglii, ale nakonec se tato skupina spojující punk s rock´n´rollem i hardrockem usadila v Hamburku. Vychází z Misfits, Glucifer a Poison Idea.

Reklama

Výběr článků

Načítám