Hlavní obsah

Kryštof startuje v Ostravě. Na generálku zval na poslední chvíli

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Kryštof zahájí v pondělí večer Srdcebeat Tour. První koncert se uskuteční v hokejové Ostrava Areně, očekává se na něm bezmála dvanáct tisíc diváků a potrvá dvě hodiny. Zazní písně z nové desky i starší hity.

Foto: Kryštof - Katarína Orešanská

Richard Krajčo při ostravské zkoušce

Článek

Bude také na co koukat, neboť pokud jde o podobu pódia a věcí spojených s vizuální stránkou vystoupení, snesou srovnání se zahraničními produkcemi. Tu pro Kryštofa částečně připravil tým z Nizozemska, a proto při pondělní zvukové zkoušce, která v hale začala ve čtrnáct hodin, komunikoval zpěvák Richard Krajčo s techniky anglicky.

„Těším se úplně na všechno. V neděli jsme měli generální zkoušku a ukázalo se například, že dobře funguje dramaturgie. Snažil jsem se ji udělat tak, aby se během koncertu měnily nálady, aby se energická přetransformovala do komorní a podobně. Krásně to plynulo a já najednou zjistil, že jsme u předposlední písničky a blíží se konec. Strašně rychle to uběhlo. Samozřejmě se ale těším na celý průběh,“ říká Krajčo po pondělní zkoušce v ostravské hale Právu.

Foto: Kryštof - Katarína Orešanská

Diskuze technického týmu.

Lavičková hala

Na nedělní generální zkoušku přišlo do Ostrava Areny asi patnáct stovek diváků. Kapela je svolala na poslední chvíli přes sociální sítě tak, jako to dělává při takzvaných lavičkových koncertech, kdy zve fanoušky do parků při průjezdech městy.

„Oznámili jsme, že je to lavičkový koncert, ale věděli jsme, že uděláme celou generálku. Postavili jsme lidi do kotle i za něj, posadili jsme je na tribunu, prostě jsme to udělali tak, abychom s nimi mohli komunikovat jako s plnou halou. Vyšlo to dobře,“ tvrdí Krajčo. „Odehráli jsme celý koncert a lidé nám pak psali, že byli překvapeni. Mysleli si, že vyjdeme z haly, sedneme si na lavičky a budeme hrát. Rozhodně ne, že jim předvedeme celou show.“

Foto: Kryštof - Katarína Orešanská

Nikos Petros Kuluris z kapely Kryštof při zkoušce u velkého bubnu.

Některé hity už nezazní

Příprava na Kryštof Srdcebeat Tour začala už loni. Když v létě skončily v Plzni Kryštof-Kempy, série prázdninových festivalů pro celou rodinu, začala se scházet technická sekce kapelního týmu a vymýšlela podobu pódia a další věci. Trvalo čtyři měsíce, než zjistila, co všechno si může skupina po technické stránce v českých hokejových halách dovolit.

Foto: Kryštof – Marek Dvoráček

Baskytarista Nikolaj Arichtev a zpěvák Richard Krajčo při zkoušce.

„Někdy v lednu jsme začali pracovat na projekcích, ale je třeba říct, že za tímto turné je rok intenzivní práce. Celé se to pak spojilo až v Ostrava Areně minulé úterý, kdy jsme se do ní nastěhovali,“ vysvětlil Právu Krajčo.

Na koncertech turné zazní všechny písničky z nového alba Srdcebeat. K nim přibudou hity z let minulých. „Lidé uslyší písně z nové desky a starší, které mají rádi. Některé naše hity se nám ale do programu nevešly. Nehrajeme už například písně CyRáno, Svědomí, Lolita, Srdce nebo Zrcadlení,“ vyjmenovává zpěvák.

Po dnešním zahajovacím koncertu turné se další uskuteční v úterý rovněž v ostravské hale. Následují zastávky v Brně (23. a 24. října), Praze (27. a 28. října), Liberci (31. října) a Pardubicích (3. listopadu). Druhý ostravský, brněnské a pražské koncerty jsou vyprodané, do Liberce a Pardubic zbývá posledních pár desítek vstupenek. V roli předskokanů se na celém turné představí skupina Mirai a zpěvačka Lenny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám