Hlavní obsah

Slavíka bude moderovat Bouček

Novinky, Stanislav Dvořák

Hlasování v 50. ročníku ankety Český slavík Mattoni začíná 6. října a končí 22. listopadu o půlnoci. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 28. listopadu ve Státní opeře, přenášet ho bude TV Nova. Moderovat bude letos Libor Bouček, režii má Michal Čech.

Foto: Petr Horník, Právo

Tisková konference k 50. ročníku ankety Zlatý slavík Mattoni 2015. Na snímku moderátor slavnostního vyhlášení ankety Libor Bouček

Článek

Bouček slíbil, že padesáté výročí bude znát na scénáři. „V tom programu se budou promítat různá desetiletí. Kromě padesáti let se rýsuje ještě jedna věc - v případě, že by se podařilo zopakovat vítězství zpěvákovi, kterému se to podařilo loni, dovršil by čtyřicítku (Karel Gott, pozn. red.). A jedna kapela, kterou byste nečekali na komerční televizi, si připomíná třicet let a objeví se na pódiu Státní opery,“ narážel Bouček na Tři sestry.

„Kdybych měl úplně volný prostor ve scénáři, tak by to nikdo nevysílal, samozřejmě existuje mantinel, děláme to pro diváky... ale svobodu mám obrovskou,“ řekl.

Hrajeme živě

Michal Čech doplnil, že ceremoniál letos dostane velmi náročnou scénu, která se bude hýbat a mění se pro každé jednotlivé vystoupení. Kapely mají hrát živě, samozřejmě ale mohou používat digitální technologie, různé samply, smyčce apod., což dělají i na koncertech.

Opět se bude hlasovat pomocí SMS (z každého telefonu jde v dané kategorii hlasovat jen jednou) a na internetových stránkách slavikmattoni.cz. Kategorie jsou tradiční -  zpěvák, zpěvačka, skupina, objev, Slavíci bez hranic (slovenský interpret), Mattoni hvězda internetu, cena posluchačů Rádia Impuls, cena za nejstreamovanější skladbu na internetu a Absolutní slavík.

Pořadatelé dodali, že případné nevítané výroky lidí typu Daniel Landa nebo skupiny Ortel předem ovlivnit nemohou, jde o přímý přenos bez zpoždění.

Během slavnostního večera mají vystoupit mimo jiné Karel Gott, Petr Kolář, Michal Hrůza, skupina Jelen a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám