Hlavní obsah

Lana Del Rey točila novinku v Los Angeles a New Yorku

Právo, Jaroslav Špulák

Ceněná americká zpěvačka Lana Del Rey vydala v pátek své nové album. Pouhých patnáct měsíců po vydání předešlého počinu Ultraviolence přišla s novinkou Honeymoon.

Foto: Universal Music

Honeymoon je čtvrté album Lany Del Rey.

Článek

Album, které zpěvačka natáčela střídavě v New Yorku a Los Angeles, přináší čtrnáct písní, pod nimiž je Lana Del Rey podepsaná jako skladatelka. Velkou oporou jí ve studiu byl producent a skladatel Rick Nowels, který se v minulosti podílel i na napsání hitů pro Madonnu, Johna Legenda nebo Florence And The Machine a stál i u zrodu většiny dosavadních hitů Lany Del Rey.

Dnes třicetiletá zpěvačka se narodila jako Elizabeth Woolridge Grantová a patří k těm, které na sebe upozornily zařazováním svých písniček na internet. Debutovala v roce 2008 minialbem Kill Kill, po němž vydala album Lana Del Ray aka Lizzy Grant (2010). Do povědomí veřejnosti se však dostala až v roce 2011 díky hitu Video Games, který se probojoval do Top 10 britského žebříčku.

Skladba je součástí druhé desky Born To Die (2012). Se třetí Ultraviolence (2014) poprvé pokořila americký žebříček Billboard 200. Na svém kontě má dvě Brit Awards, Q Award, Ivor Novello Award a nominovali ji na dvě Grammy i Zlatý glóbus.

Reklama

Výběr článků

Načítám