Hlavní obsah

Nová alba: Iron Maiden, Voxel nebo Ella Eyre

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu upozorňujeme na šest nových alb, z nich nejočekávanější je kolekce britské metalové legendy Iron Maiden. Zajímavé jsou i novinky našeho písničkáře Voxela nebo zpěvačky Elly Eyre.

Článek

Iron Maiden: The Book of Souls

Foto: Warner Music

Nová alba

Britská skupina Iron Maiden oslavuje čtyřicet let existence. Nečiní tak způsobem obvyklým, vydáním alba s největšími hity, nýbrž nabízí dílko zcela nové. Jmenuje se The Book Of Souls, je šestnácté v její diskografii a také nejdelší, jaké kdy natočila.

Ella Eyre: Feline

Foto: Universal Music

Nová alba

Jednadvacetiletá Britka už má na kontě Brit Award za písničku Waiting All Night, kterou nazpívala s kapelou Rudimental. Na svůj debut natočila, jak sama říká, velice osobní písně, které docela přesně prozrazují, v jaké životní etapě se nachází.

Voxel: Motýlí efekt

Foto: Universal Music

Nová alba

Druhé album českého písničkáře Voxela nabízí sérii deseti příjemných, letních až bezstarostných písniček. Písničky složil sám Voxel, texty pro něho napsal jeho kolega Pokáč.

James Harries: Until The Sky Bends Down

Foto: Tranzistor

Nová alba

Novinka v Praze usazeného Brita Jamese Harriese je jeho šestým sólovým albem v pořadí. Jeho půlka je poměrně mainstreamová, v tom dobrém smyslu slova, druhá část je tradičně písničkářská. Kolekce bude pokřtěna 15. září v Experimentálním prostoru NoD.

Tomáš Linka: To nejlepší, 40 odstínů country

Foto: Supraphon

Nová alba

Blížící kulaté jubileum Tomáše Linky stojí za vydáním jeho pětatřiceti největších hitů a pěti letošních novinek na 2CD, které bude doplněno koncertním turné. Nahrávky z let 1970 až 2015 zachycují vývoj Linky, sice od kapely The White Stars přes Greenhorns, původní Fešáky, Cadillac a nové Fešáky až po současnou Přímou linku.

The Maccabees: Marks To Prove It

Foto: Universal Music

Nová alba

Rocková kapela The Maccabees vznikla v Brightonu ve Velké Británii již před jedenácti lety. Marks To Prove It je jejím čtvrtým studiovým, a také na něm jsou nápadité skladby v duchu indie rocku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám