Hlavní obsah

Spielberg chce opustit Disneyho a točit dinosaury

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Steven Spielberg má i po šedesátce spoustu plánů a talent na komerční pohádky plnící kasy. Příští rok ukončí spolupráci se studiem Disney a podepíše výhodnější smlouvu, předpovídá The Hollywood Reporter.

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

Steven Spielberg

Článek

Jurský svět měl komerční úspěch a Spielberg se teď cítí silný „v kramflecích“. Po filmu The BFG prý získá lepší distribuční smlouvu pro DreamWorks a pravděpodobně to bude u Universalu, kde si ponechal kancelář, i když spolupracoval s Disneym.

Spielberg pracoval jako výkonný producent na Jurském světě, který sice režíroval Colin Trevorrow, ale v Hollywoodu znamená výkonný producent většinou více než režisér. V dinosauřích filmech, které určitě přinesou astronomické zisky, hodlá pokračovat. Další už je naplánován na rok 2018.

Foto: Disney Pictures

Tom Hanks (Most špionů)

Milióny pak Spielbergovi připlují i z filmových zábavních parků, které Američany na rozdíl od Evropanů pořád zajímají. Také by mohl Universalu natočit pokračování Čelistí nebo Návratu do budoucnosti. Studio už naznačilo, že by se vůbec nebránilo přijmout pod svá distribuční křídla režiséra snášejícího zlatá vejce.

Ještě předtím ale Spielberg uvede svůj velmi slibný thriller Most špiónů. Scénář mu napsali bratři Coenové a jedná se o retro příběh z období studené války. Hlavní hrdina James Donovan (Tom Hanks), řadový právník z Brooklynu, se ocitne uprostřed dramatu plného politiků a agentů, když ho CIA vyšle vyjednat propuštění zajatého amerického pilota, který byl s výzvědným letadlem U2 sestřelen nad Sovětským svazem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám