Hlavní obsah

Ostravu rozpálil pořádný rock

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Přibližně 3500 návštěvníků dorazilo v sobotu pod vysokou pec v ostravské Dolní oblasti Vítkovice na druhý ročník festivalu Ostrava v plamenech. A po vystoupení sedmi kapel neodcházeli domů rozhodně zklamaní.

Foto: Pavel Karban, Právo

Dánská skupina Pretty Maids v Ostravě

Článek

Festivalový program načala odpoledne kapela Legendy se vrací, a i když neměla tak početné publikum jako poslední skupina dne, finští Stratovarius, dokázala fanoušky rocku a metalu potěšit. Kromě Legend a hvězdy severského metalu se v Ostravě představila také metalová skupina Myrath z Tuniska, němečtí Freedom Call, izraelská heavymetalová kapela Orphaned Land, ostravská legenda Citron a dánští Pretty Maids.

„Myslím, že můžeme být spokojeni. Vše proběhlo bez problémů, nebyly žádné komplikace, návštěvníci i vystupující byli spokojeni,“ řekl Právu Petr Šiška, jeden z hlavních organizátorů festivalu. Podle něj se přesně takový typ hudební akce do industriálního prostředí hodí.

„Ukazuje se, že takovýto festival do Ostravy, potažmo Dolní oblasti Vítkovic právem patří,“ dodal s tím, že i příští ročník bude jednodenní. „Neříkám, že myšlenka na dvoudenní akci tady není, ale o tom se můžeme bavit možná při čtvrtém či pátém ročníku. Za rok určitě ne,“ ujistil Šiška.

Chtěli by větší podporu

Vícedenní festival by podle něj potřeboval nejen větší podporu partnerů, ale hlavně města a kraje. „Momentálně má maximální podporu Ostravy i kraje Colours,“ řekl na adresu jednoho z největších, ne-li největšího letního festivalu v Česku. Ale ani Ostrava v plamenech se nemá, jak míní Šiška, za co stydět. „Určitě to je nejlépe nazvučený festival v republice. A skvěle nasvícený,“ pochvaloval si.

Zároveň potvrdil, že v sobotu pod vysokou pecí ho nezklamala žádná z vystupujících. „Byl jsem zvědavý na Pretty Maids, výborný nástup měli Myrath a možná největší kotel patřil Freedom Call. A Citron dokázal, že se ani mezi světovými skupinami s výborným ozvučením neztratí,“ poukázal Šiška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám