Hlavní obsah

The Prodigy chtějí už vydávat jen maxisingly

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglická formace The Prodigy, která nedávno uvedla po šesti letech na trh čerstvé album The Day Is My Enemy, chce napříště své nové skladby vydávat pouze prostřednictvím maxisinglů. Členové skupiny to uvedli v rozhovoru pro britský hudební magazín New Musical Express.

Foto: Petr Hloušek, Právo

The Prodigy se představili například na festivalu Rock for People.

Článek

„Chceme se dostat do bodu, kdy budeme namísto alb vydávat pouze EP nahrávky. Vydávání alb nás už nebaví, je to nuda. Celý ten proces trvá příliš dlouho. Pokud budeme moci nahrávat maxisingly, tak bychom je mohli vydat rychleji a to by bylo lepší pro všechny. Časy se změnily,“ uvedl zakladatel skupiny Liam Howlett.

„Při vzniku alb trvá celý ten proces nějakých pět let. Fanoušci však chtějí novou hudbu neustále, a my ostatně také. I pro inspiraci je lepší, pokud bychom vydávali nové skladby neustále,“ doplnil zpěvák Maxim Reality.

Howlett kromě toho prozradil, že ačkoli koncem března vydali The Prodigy nové album The Day Is My Enemy, v současnosti již pracují na novém materiálu.

„Na nových skladbách už pracuji. Beaty tvořím neustále, protože mě to baví. Takže pokud mám trochu volného času, skládám nové písně. Zatím však nemáme nic hotové,“ vysvětlil.

The Prodigy se představí na festivalu Trutnoff, který se odehraje 20. až 23. srpna v trutnovském areálu Na Bojišti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám