Hlavní obsah

Z Varů: Gere poklekl, Dornan rozvýskal, Blaník dostal zákaz

Novinky, Lucie Sieglová

Jubilejní padesátý karlovarský festival bude spjat především se jmény Richard Gere, Jamie Dornan a Iva Janžurová. A také možná s tropickými teplotami a bouřkou, na niž nezapomenou především ‚obyvatelé‘ stanového městečka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Richard Gere a Jiří Bartoška

Článek

První jmenovaný muž, a zároveň hlavní herecká hvězda kulatého ročníku, si z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky převzal křišťálový glóbus během zahajovacího večera. A všechny dostalo nejen Gerovo obrovské charisma, ale i gesto, kdy na pódiu před Bartoškou poklekl, aby mu vzdal hold. Vůbec byl k hostitelům, novinářům i publiku velmi vstřícný. Žádná nafoukanost, žádné manýry. Radost.

BEZ KOMENTÁŘE: Richard Gere v Karlových VarechVideo: Novinky

Gere prozradil, jak původně vypadal scénář Pretty WomanVideo: Novinky

Další hvězdou byl irský krasavec Jamie Dornan, pan Grey z Padesáti odstínů šedi, který do Varů přijel jen na skok, představit vznikající film Anthropoid o atentátu na Heydricha (bude hrát Kubiše). Ten okouzlil zástupy fanynek, především z řad mladších ročníků, jež před Thermalem výskaly nadšením.

Do Varů dorazil idol dívek a žen, herec DornanVideo: Novinky

Po 11 letech do Varů dorazil také Harvey Keitel, tentokrát i se synem Romanem, který se narodil krátce po hercově poslední návštěvě karlovarského festivalu.

Herec Harvey Keitel v Karlových VarechVideo: Novinky

Foto: Petr Horník, Právo

Harvey Keitel se synem Romanem.

Dramata se letos promítala nejen na plátnech, své soukromé si zažilo i stanové městečko - zmíněná bouřka je vyplavila a odfoukla asi padesátku stanů. Ani to ale filmové fandy neodradilo.

Vyplavené stanové městečko v Karlových VarechVideo: Rudolf Voleman, Právo

Lobbistu Tondu Blaníka taky jen tak něco neodradí. Snaha o selfíčko s Gerem ale dopadla neslavně a výsledkem pro něj je zákaz do Varů (celá zpráva).

Kancelář Blaník ve VarechVideo: Novinky

Vedle noblesní Ivy Janžurové, která byla hlavní hvězdou závěrečného ceremoniálu, kdy si od Jiřího Bartošky převzala křišťálový glóbus, byla na festivalu další vzácnou dámou Ludmila Zemanová, dcera režiséra Karla Zemana, jehož snímek Vynález zkázy se dočkal digitálního zrestaurování a představení publiku v této podobě.

Karel Zeman Vynález ZkázyVideo: Novinky

Co dodat? Nabídka filmů byla bezvadná, hosté milí a atmosféra díky tisícům fanoušků, letošním hlavním hvězdám, strhující. Díky za to.

Červený koberec Karlovy VaryVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám