Hlavní obsah

V Londýně chystají výstavu o Rolling Stones

Právo, jaš

V londýnské Saatchi Gallery zpřístupní příští rok výstavu věnovanou legendární britské rockové kapele Rolling Stones.

Foto: ČTK

Rolling Stones jsou momentálně na koncertním turné.

Článek

Expozice nazvaná Exhibitionism bude otevřena 6. dubna, přičemž veřejnost ji bude moci navštívit do září 2016. Následující čtyři roky ji pak postupně představí v dalších jedenácti městech světa.

Jak uvedli londýnští organizátoři, výstava bude obsahovat více než 500 artefaktů z archivů Rolling Stones včetně hudebních nástrojů, předmětů ze zákulisí koncertů, vzácných nahrávek, dosud nezveřejněných klipů, deníků či korespondence jednotlivých členů kapely.

„Přemýšleli jsme nad touto výstavou už nějaký čas, ale chtěli jsme, aby byla velkolepá a správně zorganizovaná. Ten proces byl podobný jako při plánování turné, a myslím si, že nyní je ten správný čas na její uspořádání,“ uvedl zpěvák Mick Jagger.

Rolling Stones vznikli v roce 1962. Podle odhadů prodali více než 250 miliónů kopií nahrávek. Deset jejich počinů je v žebříčku 500 nejlepších alb všech dob podle magazínu Rolling Stone. V roce 2004 kapelu stejný magazín zařadil na čtvrtou příčku žebříčku 100 nejlepších interpretů všech dob. V roce 1989 skupinu uvedli do Rock’n’rollové síně slávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám