Hlavní obsah

Nová alba: Mika, Květy nebo Rolling Stones

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden je silný na zajímavé počiny. Ve světě přišli s novými deskami Mika, Barenaked Ladies, Hilary Duff nebo Matt Skiba se svou doprovodnou kapelou The Sekrets, u nás zase Květy či alternativní muzikanti, kteří nahráli coververze písniček Vladimíra Mišíka. Jsou tu ale také reedice historicky zásadních desek Rolling Stones a Metalliky.

Článek

Mika: No Place In Heaven

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové album libanonsko-britského zpěváka Miky navazuje na jeho předešlé počiny v tom, že opět prezentuje nasládlý pop. Upřít mu nicméně nelze sérii písniček, které mají silný melodický potenciál, ani falzetové zpívání, kterým je Mika charakteristický.

Barenaked Ladies: Silverball

Foto: Universal Music

Nová alba

Letitá kanadská alternativně-rocková skupina Barenaked Ladies vydává své v pořadí čtrnácté album. Jsou na něm energické písničky, hravé ve svých aranžích a v mnoha pasážích zazpívané velice povedenými vokály.

Hilary Duff: Breathe In. Breathe Out.

Foto: RCA

Nová alba

Americká zpěvačka a herečka vydává své v pořadí páté album, na kterém jsou průměrné popové písničky. Duffová není nadto příliš dobrá zpěvačka, a tak lze tuto desku brát spíše jako osobnostní připomenutí než vážný úmysl vstoupit do dějin světového popu.

Matt Skiba And The Sekrets: Kuts

Foto: Universal Music

Nová alba

Matt Skiba je hlavní postavou amerického Alkaline Tria. S doprovodnou kapelou The Sekrets, která není jeho jediným vedlejším projektem, vydává přitom již druhé album. Na desce jsou lehké a nekomplikované písničky, vlídné a bez ambicí se jakkoli vzdalovat tradičnímu rockovému pojetí.

Of Monsters And Men: Beneath The Skin

Foto: Universal Music

Nová alba

Islandská indiepop-folková skupina Of Monsters And Men vydala druhé album. Po čtyři roky starém debutu My Head Is An Animal je na světě novinka, jejímž producentem je Rich Costey, který v minulosti pracoval s kapelami Interpol nebo Foster The People. Je na ní náramná, promyšlená a velice pocitová hudba.

Květy: Miláček slunce

Foto: Indies Scope

Nová alba

Promyšlenější, s pevnými konturami i sytými barvami, to je nové album alternativně rockové brněnské kapely Květy. Vychází tři roky po nahrávce Bílé včely. Originální zpěvák Martin E. Kyšperský je na něm výhradním autorem všech skladeb. Album naplnil originálními písněmi, jimiž oslavuje i patnáct let kapely.

James Taylor: Before This World

Foto: Concord Records

Nová alba

Sedmašedesátiletý americký folkrockový zpěvák nahrál další písničky na v pořadí své sedmnácté album. Je v nich patrná zkušenost, Taylor má navíc příjemný hlas, pročež není problém celou kolekci v klidu vyslechnout a oblíbit si ji.

Různí: Bazarem proměn: A Tribute To Vladimír Mišík

Foto: Indies Scope

Nová alba

Hudebníci z české a slovenské alternativní scény byli osloveni vydavatelstvím Indies Scope, aby si vybrali písničku z bohatého repertoáru Vladimíra Mišíka a nahráli její coververzi. Výsledkem je album, na němž se prezentují Květy, Lucie Redlová, Bratři Orffové, Bran, Boris Carloff, Ille, Kieslowski, Jarret a další.

The Rolling Stones: Sticky Fingers

Foto: Universal Music

Nová alba

Jedno z nejlepších alb britské skupiny The Rolling Stones vychází v reedici. Je na něm několik zajímavých bonusů, například nahrávka pořízená s Erikem Claptonem. Základem desky z roku 1971 jsou nicméně hity Brown Sugar, Sister Morphine, Wild Horses a další.

Metallica: Metallica

Foto: Universal Music

Nová alba

V reedici se objevuje komerčně nejúspěšnější album americké skupiny Metallica, které vyšlo poprvé v roce 1991 a do historie vstoupilo jako „černé album“. Jsou na něm písně, které se ve své době dostaly i do komerčních hitparád. Do té doby totiž Metallica okupovala pouze metalové žebříčky.

Různí: Fifty Shades Of Grey, Remixed

Foto: Universal Music

Nová alba

Komerčně úspěšný film Padesát odstínů šedi, který měl premiéru letos v únoru, přinesl i zajímavý soundtrack. Nyní vycházejí písničky z něho v remixované podobě. Jako obvykle jsou spíše nepovedené, než že by jakkoli původním skladbám pomohly.

Tiësto: Clublife Vol. 4, New York City

Foto: Universal Music

Nová alba

Nizozemský DJ Tiësto vydal překvapivý dárek fanouškům, čtvrtou nahrávku ve své Clublife sérii. Touto kolekcí pokračuje ve sbírce mixů a objevování EDM zvuků konkrétního města, zde New Yorku. Kromě nových skladeb Tiësta kolekce obsahuje hudbu Martina Garrixe, Bobbyho Pumy, Džeka nebo Torres.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám