Hlavní obsah

Nová alba: Kryštof, Peter Pan Complex nebo Paradise Lost

Právo, Jaroslav Špulák

V pondělí vyšla nová deska skupiny Kryštof, stejně tak debut české indierockové skupiny Peter Pan Complex nebo novinka legendární britské doommetalové formace Paradise Lost. Na trhu je ale i řada dalších zajímavých počinů.

Článek

Kryštof: Srdcebeat

Foto: Universal Music

Nová alba

Sedmé album přistihlo havířovskou kapelu na cestě od tradičního zvuku vpřed. V nových písničkách použila – ve srovnání s předešlými alby –mnohem více zvuků klávesových nástrojů a syntetizérů. Vznikla zajímavá kolekce sofistikovaných kompozic.

Peter Pan Complex: Peter Pan Complex

Foto: Warner Music

Nová alba

Česká indierocková formace Peter Pan Complex vydává své první album. Tato kytarová kapela na ně nachystala zajímavé skladby, které mají po zvukové i aranžérské stránce na české poměry nadstandardní parametry.

Pavel Callta: Momenty

Foto: Warner Music

Nová alba

Debutové album písničkáře Pavla Callty nabízí patnáct písniček v duchu středního proudu. Callta přichází jako zpěvák, který uspěl díky pozornosti fanoušků na serveru YouTube. Jeho písničky jsou příjemné, ne však strhující.

Slaves: Are You Satisfied?

Foto: Virgin

Nová alba

Britská postpunková kapela Slaves vydává své první album. Je na něm zvukově velmi syrová a upřímná hudba, která ctí pravidla punku, zároveň ale táhne za atmosférou, která vtahuje posluchače do sedmdesátých let.

Paradise Lost: The Plague Within

Foto: Universal Music

Nová alba

Na svém čtrnáctém studiovém albu prohlubuje britská kapela Paradise Lost styl, kterým se prezentovala už v devadesátých letech. Její skladby mají doommetalový základ a současně se opírají o gothicrockové vlivy. Je to důstojné album zkušené kapely.

Melody Gardot: Currency of Man

Foto: Universal Music

Nová alba

Melody Gardot je americká, na cenu Grammy v minulosti nominovaná zpěvačka, která přichází se svým čtvrtým řadovým albem. Pohybuje se na něm v oblasti jazzu a akustického blues, oba vlivy mísí a vytváří přesvědčivou hudební hmotu, kterou posiluje její zajímavý pěvecký výraz.

ZVA 12-28 Band: Šibenica frajerka

Foto: Indies Scope

Nová alba

Nové album slovenské bluesové kapely ZVA 12-28 Band je již její čtvrté, ryze autorské album autora písní, kytaristy a zpěváka Norberta Červenáka. Hlavním poznávacím znamením je jeho osobitý výraz, který ovšem postupem času ztrácí kouzlo. Samotné skladby nejsou nijak výrazné a nápadité.

Joe Karafiát: 1985–2015

Foto: Championship Records

Nová alba

Album s písněmi vynikajícího českého kytaristy Joe Karafiáta nabízí průřez jeho tvorbou z let 1985 až 2015. V bookletu jsou písně Karafiátem okomentované a posluchač si tak může udělat obrázek o tom, jak se vyvíjel jeho autorský a koneckonců i interpretační rukopis.

Jan Hrubý a Kukulín: 7

Foto: Indies Happy Trails

Nová alba

Více než deset let po albu Silmarillion přichází skupina houslisty Jana Hrubého Kukulín s novinkou. Na sedmé studiové nahrávce se představuje v novém složení. Kapelníka a dva dlouholeté členy, Jana Koláře (hoboj, anglický roh, klávesy, akordeon) a Rudu Hálka (akordeon), doplnil irský harfeník Sean Barry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám