Hlavní obsah

Na Beats for Love přijede Pendulum DJ Set, festival bude snímat NASA

Novinky, Aleš Honus

Další jména potvrdili pořadatelé třetího ročníku festivalu Beats for Love, který se bude konat od 2. do 5. července v Dolních Vítkovicích. Do Ostravy přijede legendární Pendulum DJ Set, patřící k průkopníkům světového drum and bassu. Přijedou také Drumsound & Bassline Smith, DJ Tonka. Festival se letos výrazně rozšíří, z loňských osmi scén bude letos jedenáct.

Foto: Beats for Love

Do Ostravy přijede legendární Pendulum DJ Set.

Článek

„Z původních 250 interpretů jich letos zahraje 350. Navíc se plocha festivalu oproti minulým ročníkům zdvojnásobí na téměř 100 000 metrů čtverečních,“ uvedl mluvčí festivalu Matyáš Ožana.

Rozšíření festivalu je dáno především každoročním nárůstem počtu interpretů i fanoušků. Letos si na ostravských pódiích zahrají světově uznávané hvězdy z oblasti hudebních žánrů jako drum and bass, house, trance, reggae, electroswing, techno a mnoha dalších.

„Za interprety letos utratíme asi dvakrát více než loni. A na programu je to znát,“ dodal ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Hlavní hvězda festivalu je legendární Pendulum DJ set, patřící k průkopníkům světové drum and bass scény. Přijedou také Drumsound & Bassline Smith, kteří se proslavili remixy pro hvězdy typu Daft Punk či Moby. Dalšími hvězdami je legenda house music DJ Tonka, jež je tvůrcem megahitu She knows you, nebo Sonny Wharton, vycházející hvězda, DJ a producent z Anglie. Dalším z mnoha anglických zástupců je duo Scratch Perverts, kteří kombinují různorodé taneční styly a podporovala je jména jako Beastie Boys nebo The Sex Pistols. Dorazí také Mark Sixma, který se spoluprací s nejlepším trance producentem Arminem van Buurenem vyšvihl mezi absolutní elitu trance hudby.

Prostorově letošní ročník zabere dvojnásobnou plochu než v předcházejících letech. Stejně jako dříve budou interpreti vystupovat pod Vysokou pecí č. 1, před interaktivní hernou U6 i Gongem. „Nově se dostaneme také k někdejší koksovně a přilehlému okolí, do betonového tunelu za vysokými pecemi a také k prostoru u těžební věže dolu Hlubina, kde dosud nikdy nebyla žádná festivalová stage umístěna. Pro fanoušky tady bude přímo pod nasvícenou věží připraveno pódium zaměřené na hardcore & hardstyle,“ sdělil Rudolf.

Kromě muziky na návštěvníky čeká také bohatý doprovodný program. Během čtyř dnů si v Dolních Vítkovicích mohou vyzkoušet obří adrenalinovou skluzavku nebo oblíbené fotbálky. Novinkou budou dva párty vlaky, které vypraví oficiální dopravce festivalu Leo Express z Prahy do Ostravy. Cestující si tady za doprovodu dýdžejů užijí festivalovou atmosféru už na cestě do Dolních Vítkovic.

„Největší zajímavostí pro širokou veřejnost pak je projekt jednoho z partnerů festivalu, společnosti Pepsi, ve spolupráci s Národním úřadem pro letectví a kosmonautiku neboli NASA. Ti totiž náš festival zařadili mezi patnáct nejlepších akcí světa. Pomocí družice budou snímat návštěvníky Beats for Love, a vytvoří tak naprosto jedinečné fotografie celé akce,“ dodává Ožana.

Reklama

Výběr článků

Načítám