Hlavní obsah

Natalie Portmanová si zahraje Jackie Kennedyovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Svět filmu je klanem Kennedyových nadále fascinován, další ze snímků má být hlavně o Jackie, manželce prezidenta J. F. Kennedyho, kterou si zahraje Natalie Portmanová.

Foto: Reuters

Natalie Portmanová

Článek

Film Jackie bude podle producentů o prvních dnech po smrti Kennedyho, kdy mladá žena „ztratila svou životní lásku, ale získala si lásku národa”, jak vzletně píše Variety. Darren Aronofsky má drama produkovat, Pablo Larrain režírovat.

„Jackie je o dnech, kdy se stala ikonou, ale o všechno přišla,” řekl Vincent Maraval z firmy Wild Bunch. Aronofsky, který byl šéfem poroty na Berlinale, se nadchl pro Larrainův film The Club a také Natalie se o něm vyjádřila kladně, takže spolupráci nic nebrání.

„Tým Černé labutě se zase spojil kvůli Pablovi Larrainovi,” dodal Maraval. Snímek by se měl točit koncem roku 2015.

Manželku amerického prezidenta J. F. Kennedyho ale současně ztvární také  Katie Holmesová, a to v seriálu pro televizní společnost Reelz. Premiéra minisérie The Kennedys – After Camelot bude v roce 2016. Herečka chce první díl i sama režírovat a produkovat, ačkoli režijní zkušenosti zatím moc nemá.

Seriál měl vzniknout pro kanál History, ale tam se ho zřekli – podle listu Variety proto, že pobouřil potomky Kennedyů natolik, že se ho snažili zastavit. Projektu se ale chytil odvážnější konkurent Reelz.

Reklama

Výběr článků

Načítám