Hlavní obsah

Dylan ze základky? 14letý kluk ohromil hlubokými baladami

Novinky, Stanislav Dvořák

Sammy Brue je sotva 14letý kluk, který skládá a zpívá překvapivě dospělou hudbu. Jeho idolem není Justin Bieber, ale Woody Guthrie a Bob Dylan. Samorostlý Wunderkind z Oregonu vydal již druhé EP s názvem I dont want you to leave.

Foto: Soundcloud

Sammy Brue

Článek

Sammy je v podstatě dítě a jeho nahrávky nejsou dokonalé, ale rozhodně zní jako mnohem starší umělec. Má ve zpěvu prožitek, který vzal bůhvíkde.

Kluk z Portlandu dostal v roce 2011 první kytaru, aby se nenudil, když se rodina přestěhovala do Utahu. Řekl si, že by chtěl hrát něco jako Bob Dylan nebo Woody Guthrie, a za pár měsíců už měl vlastní skladby a vydával EP. Od třinácti let začal vystupovat v Americe na koncertech slavných kolegů jako předskokan.

Právě vydává druhé EP a vysvětluje, že i když toho ještě moc neprožil, o životě něco ví.

„Příběhy jsou všude kolem, já poslouchám lidi, i když si myslí, že neposlouchám. Mám příbuzné, kteří si prošili ošklivými věcmi, a já jsem to pozoroval. Ani můj táta neměl jednoduchý život a povídali jsme si o těch trápeních. Mí rodiče se mě nesnažili chránit před světem. Když na ty věci myslím, příběhy se derou na povrch. Když pochopím tu emoci, slova už najdu.“

Poprvé se objevil na obalu desky Justina Townes Earla Single Mothers. Podobně jako on si vystačí s kytarou, harmonikou a hlasem. Earl se stal jeho mentorem a vzal ho do světa profesionálních hudebníků, i když trvalé bydliště má Sammy pořád u maminky v Utahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám