Hlavní obsah

Luno: Hluk se k těhotenství nehodil

Právo, Tomáš S. Polívka

Kapela Luno nedávno vydala křehkou akustickou desku Close To Silence. Pražský křest úspěšně proběhl a ve čtvrtek 23. dubna se Luno chystají uvést album do života i mimořádným křestním koncertem v brněnském klubu Fléda. Více prozrazuje zpěvačka Ema Brabcová Dietrichová.

Foto: Indies Scope

Ema Brabcová Dietrichová se těší na spolupráci s Lenkou Dusilovou.

Článek

Co vás vlastně vedlo k nápadu uspořádat nejprve akustický koncert a pak i natočit desku akustických verzí svých písní?

Nápad na akustický koncert se narodil v hlavě baskytaristy Šmityho a nikdo z ostatních nebyl proti.

Koncert se povedl tak mimořádně, že nás dovedl až k natáčení unplugged desky. Všechno do sebe hezky zaklaplo, protože jsem ten rok otěhotněla a natáčela jsem album s bříškem. Naplánované akustické zklidnění doprovázelo i zklidnění v mém osobním životě. Tak to mělo být. Hluk by se do tohoto období nehodil.

Je pro vás přirozenější zpívat nad akustickým doprovodem, který dává hlasu víc prostoru, nebo nad elektrickým, který provokuje k větší expresivitě?

Jako pro zpěvačku je pro mě asi příjemnější hrát akusticky. Když si mohu pohrávat s barvou hlasu a slyšet se u toho, je to fajn. Nechtěla bych však hrát jenom akusticky. Je to určitě příjemné zpestření, ale nejde o naši parketu. Nikdo z nás není virtuos a srdce nás táhnou jiným hudebním směrem.

Získala vám akustická deska nové fanoušky?

Myslím, že naše hudba je v akustickém kabátku více stravitelná. To slyšíme i od fanoušků nebo kamarádů, kteří říkají, že konečně vyznělo, jak mám pěkné písničky. Nás ale muzika musí bavit, nechceme dělat hudbu podle toho, jak se líbí lidem. Bylo by fajn, kdyby na koncerty chodilo víc lidí, ale zůstaneme spíš u zvuku, který je nám víc vlastní.

Hostem brněnského křtu bude Lenka Dusilová. Co jste si říkala, když vydání akustického alba podpořila i finančně na serveru Hithit, jehož prostřednictvím jste na ni shromažďovali peníze?

S Lenkou se znám osobně a jsme kamarádky. Vím, že nás má ráda, a platí to i naopak. Bylo to od ní krásné gesto a moc se na vystoupení s Lenkou těším.

Neplánujete s ní i nějakou další spolupráci?

Myslím, že to někdy přijde, ale situace musí uzrát. Už jsme společně něco plánovaly, ale z věci zatím sešlo. Uvidíme, co přinese brněnský koncert.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám