Hlavní obsah

Vekslácká nostalgie. Frankie Goes To Hollywood se připomenou v Praze

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před 30 lety slavná skupina Frankie Goes to Hollywod je u nás spojena hlavně s filmem Bony a klid a atmosférou 80. let. Autoři hitů jako Power Of Love a Relax se chtějí připomenout naživo 26. srpna v Průmyslovém paláci.

Foto: Profimedia.cz

Holly Johnson

Článek

Frontman Holly Johnson chce s kolegy připomenout českým fandům 30 let od vydání debutového alba.

„Johnson, kterého již mnozí dávno odepsali kvůli vážné nemoci, se před časem vrátil v plné síle. Se svým bandem vydal loni čtvrté řadové album Evropa. Od roku 1987, kdy se kapela rozpadla, vyjeli loni Frankie na vůbec první turné po Británii a díky obrovskému úspěchu pokračují i dál po Evropě,“ popisuje promotér festivalu Dušan Neuman.

„A protože starý rutinér Johnson ví, co se patří, rovnou předem hlásí, že fanoušci uslyší jak novinky, tak staré fláky, jako jsou Relax, Americanos, Love Train či Welcome To The Pleasuredome. Aby také ne, když právě kvůli těmto hitům zná kapelu celý svět,“ dodal.

Britští Frankie Goes To Hollywood se s debutem Relax v 80. letech dostali na vrchol hitparád, další desky se jim už tolik nedařily. V ČR jsou známí díky filmu Víta Olmera Bony a klid.

Reklama

Výběr článků

Načítám