Hlavní obsah

Objevují se neznámé nahrávky Hendrixe i Cobaina

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaně se vynořila zapomenutá nahrávka Jimiho Hendrixe Station break, která pochází z doby, kdy ho ještě téměř nikdo neznal. Další kuriozita pochází od Kurta Cobaina a má vyjít na soundtracku dokumentárního filmu Montage of Heck.

Foto: ČTK

Kurt Cobain zemřel v roce 1994.

Článek

Jimi Hendrix nahrál kytaru do R songu Station Break už v roce 1965 se skupinou Curtis Knight and the Squires. Rok vydání napovídá, že nejde o klasického Hendrixe s psychedelickým zvukem. V té době svůj styl teprve hledal.

Písnička se nikdy nedostala na desku, ale teď vyjde na albu You Can’t Use My Name: Curtis Knight and the Squires (Featuring Jimi Hendrix). Mnoho podobných neznámých nahrávek remixuje Eddie Kramer, takže určitě nejde o poslední hendrixovskou raritku.

Dokumentární film HBO Kurt Cobain: Montage of Heck slaví úspěchy na festivalech a kromě toho vyjde i soundtrack, kde bude také 12minutový akustický track zesnulého frontmana Nirvany. Režisér Brett Morgen k němu nesdělil žádné podrobnosti.

Na festivalu v Sundance ale Morgen mluvil o celém filmu s časopisem Rollingstone a podle něj je plný neznámých Cobainových melodií: „Nemají žádné názvy. Než ten film lidi viděli, vyšlo hodně divých tiskových zpráv, které se zaměřovaly na nevydanou hudbu. Ale je to film. Nezastaví se a nebude tam najednou hrát čtyři minuty písnička. Ale nikdo, ani Kurtův management, žena či kolegové z kapely, nikdy neslyšel jeho beatlesácké demo (kousek And I Love Her). Já jsem to našel náhodou na kazetě. Písničku od Paula McCartneyho. Jak to asi zatřese s jeho mýtem?”

Reklama

Výběr článků

Načítám