Hlavní obsah

Nová alba: Visací zámek, Ringo Starr, Noel Gallagher a další

Právo, Jaroslav Špulák

S novinkami v tomto týdnu přicházejí například český punkrockový Visací zámek nebo kapela bývalého člena skupiny Oasis Noela Gallaghera. Za zmínku stojí i kompilace skladeb Ringo Starra, která je předzvěstí očekávaného nového alba.

Článek

Visací zámek: Punkový království

Foto: Warner Music

Nová alba

V pořadí desáté album české punkrockové legendy přináší zvuk, který je pro ni tradiční. Za zmínku rozhodně stojí několik v punkovém ranku silných písní, z nichž titulní má parametry hitu. A také texty Jana Hauberta.

Ringo Starr: Icon

Foto: Universal Music

Nová alba

Bývalý bubeník skupiny Beatles vydává kolekci svých slavných písniček. Na desce jsou například Photograph, It Don’t Come Easy, Oh My My a další, které prezentují Ringo Starrovu sólovou kariéru.

Noel Gallagher’s High Flying Birds: Chasing Yesterday

Foto: Warner Music

Nová alba

Další album bývalého člena slavných Oasis. Jsou na něm jasně strukturované skladby, ale pokud jde o sílu melodie či atmosféry, pak kolekce nedosahuje kvalit, které Gallagher zhmotňoval ve zvuku své bývalé kapely.

I.M.T. Smile: Valec

Foto: Universal Music

Nová alba

Nahrávka Valec původně vyšla v roce 1998. O remastering nejúspěšnějšího alba slovenské kapely, které obsahuje skladby Ľudia ni sú zlí, Kríza, Čo ak nebo Ty si nič, se postarali zvukoví mistři v slavných britských studiích Abbey Road.

At The Hollow: What I Hold Most Dear

Foto: Universal Music

Nová alba

Finská trojice At The Hollow vydává nové album, na kterém je základ rockový, nicméně přístup hudebníků k tvorbě vychází spíše z alternativních pocitů. Kapela funguje ve třech, zásadním nástrojem v obsazení je kontrabas. Výsledkem jsou velmi emotivní písně.

The Avener: The Wanderings Of The Avener

Foto: Universal Music

Nová alba

Francouzský deephouseový a elektronický producent The Avener vydává své debutové album. Zpracovává na něm i skladby od jiných autorů, například Adama Cohena nebo Johna Lee Hookera.

Luno: Close To Silence

Foto: Indies Scope

Nová alba

Akustické verze těch nejlepších skladeb kapely Luno dávají ještě více prostoru pozoruhodné zpěvačce Emě Brabcové. Přesvědčit se o výjimečnosti jejího snivého vokálu lze na nové nahrávce šestnácti skladeb pojmenované Close To Silence.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám