Hlavní obsah

Vojtěch Dyk a B-Side Band odstartovali turné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu bylo odstartováno koncertem v Třebíči jarní turné zpěváka Vojtěcha Dyka a kapely B-Side Band Deska Tour. Pokračovat bude 1. března koncerty v Plzni a třemi vystoupeními v Brně, které je domovským městem kapely. Brnu je tak trochu věnována i videopozvánka, kterou Dyk s kapelou natočili v brněnských ulicích a na níž se můžete na Novinkách exkluzivně podívat.

Vojtěch Dyk & B-SIDE BAND aneb jak z řežby DESKA vzešla Video: B-Side Band

 
Článek

Deska tour 2015 je doposud největší koncertní šňůrou zpěváka a kapely, s níž začal spolupracovat po odchodu z Nightworku. „Swing je velice melodický, má v sobě dobré nápady, dobré aranže a dá se v něm improvizovat. Jeho spojení s jazzem mě strašně baví. Navíc všechny kapely, které se začnou rozrůstat o dechové sekce, se vlastně přibližují big bandu. Já si řekl, že to dám s big bandem rovnou,“ řekl Vojtěch Dyk v rozhovoru Právu o tom, jak se vyvíjela spolupráce s B-Side Bandem v žánru odlišném od jeho předchozího zaměření.

Deska Tour repertoárově vychází z prvního studiového CD Deska, kterou Dyk a kapely vydali vloni v prosinci a která se dlouhé týdny drží na předních místech žebříčku nejprodávanějších alb. Deska Tour vyvrcholí dvěma koncerty v Praze – pro velký zájem přidávají interpreti vystoupení ke koncertu v karlínském Foru i koncert v La Fabrice.

Reklama

Výběr článků

Načítám