Hlavní obsah

Nová alba: Imagine Dragons, Drake i Miroslav Paleček

Právo, Jaroslav Špulák

V dalším letošním týdnu se na trh mimo jiné dostalo očekávané druhé album úspěšných Imagine Dragons. Ježkovy písničky po svém předělal Miroslav Paleček a novinku nabízejí i rapper Drake či saxofonista Kenny G.

Článek

Imagine Dragons: Smoke + Mirrors

Foto: Interscope

Nová alba

Americká čtveřice Imagine Dragons dva a půl roku po vydání úspěšného debutu Night Visions, kterého se celosvětově prodalo přes tři milióny kusů, přichází s novinkou Smoke + Mirrors. Opět hudebně přitažlivou a melodicky výrazně nápaditou.

Drake: If You’re Reading This It’s Too Late

Foto: OVO Sound

Nová alba

Kanadský rapper Drake vydal bez ohlášení nové album. Obsahuje sedmnáct skladeb, na kterých se produkčně podíleli například Noah „40“ Shebib, Boi-1da či PartyNextDoor. Posledně jmenovaný na albu hostuje i jako zpěvák, dalšími hosty jsou Lil Wayne a Travis Scott.

Kenny G: Brazilian Nights

Foto: Universal Music

Nová alba

Čtrnácté studiové album slavného amerického saxofonisty se nese v duchu stylu bossa nova. Je zároveň poctou mistrům, kteří umělce inspirovali. Na kolekci jsou i původní skladby v duchu uvedeného stylu.

Miroslav Paleček: Ježkárny

Foto: Supraphon

Nová alba

Písničkář Mirek Paleček si v roce svých sedmdesátin splnil sen. Natočil patnáct písní z repertoáru Jaroslava Ježka, Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Hodně frekventované téma, od šelakových originálů přes orchestr Karla Vlacha či Helenu Vondráčkovou až po swingující mladíky, však vymyslel zcela po svém.

Ladě: Lešť

Foto: Indies Happy Trails

Nová alba

Česká kapela Ladě vydává nástupce alba Kalná, které patřilo mezi jednu z nejlepších a nejoceňovanějších desek roku 2011. Novinka Lešť přináší kolekci syrových písní s dokonale propracovanou stavbou a silnými texty zpěváka a básníka Michaela Kubesy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám