Hlavní obsah

Comeback Stevieho Wondera. Legenda vydá po 10 letech desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Velká legenda pop music, americký zpěvák a skladatel Stevie Wonder, vydá ještě letos v září nový materiál. Deska se má jmenovat Through the Eyes of Wonder.

Foto: Profimedia.cz

Stevie Wonder

Článek

Zpěvák rozhodně nepatří k lidem, kteří by pořád něco vydávali. Za celá devadesátá léta vydal kromě jednoho soundtracku pouze jedinou studiovou desku Conversation Peace. Pak až v roce 2005 album A Time to Love a následně se opět na deset let odmlčel.

„Protože to poslední album jsem dělal před deseti lety, hodně se toho mezitím událo. Doufám, že ukážu, co jsem viděl, a postrčím lidi, aby se posunuli o úroveň dál, do pozitivních vod,“ naznačuje Stevie Wonder politické ladění alba.

Po smrti Michaela Browna ve Fergusonu řekl: „Nevím, jestli má starosta na očích klapky, ale říkat, že nevěděl o rasovém či kulturním problému ve městě, je nešťastné.“

Podobné incidenty a následné demonstrace prý jeho tvorbu hodně inspirovaly. Černí a bílí Američané se podle něj pořád nedokážou domluvit. „Musíme chtít stejnou věc. Musím chtít stejnou věc pro vaši dceru a vašeho syna i pro mého. Musíme zajistit, aby váš syn byl stejně vzdělaný jako můj a obráceně. Musíme zajistit, aby ve všech čtvrtích bylo bezpečno,“ řekl.

Wonder také kritizoval stále rozšířenější módu streamovacích služeb a nekupování hudby. Digitální soubory s nízkou kvalitou a celý proces devalvace hudby jsou podle něj nepřijatelné.

Reklama

Výběr článků

Načítám