Hlavní obsah

V Paříži nemohou točit akční filmy kvůli terorismu

Novinky, Stanislav Dvořák

Pařížské úřady zakázaly ve městě natáčení akčních filmů. Podle policie by to vzhledem k vyhrocené atmosféře mohlo způsobit zmatek nebo neštěstí.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Francouzští vojáci hlídají v Paříži židovské objekty.

Článek

„Problém je s akčními scénami, herci v uniformách by mohli být cílem teroristů. Také by mohli způsobit zmatek mezi obyvatelstvem během tohoto citlivého období,” uvedla policistka Sylvie Barnaudová. Podle ní bylo také zakázáno používání dělobuchů a maket zbraní.

Po útoku na redakci časopisu Charlie Hebdo se město ještě stále nevrátilo do normálu. Ozbrojené složky stráží citlivá místa, jako jsou synagogy, redakce a nákupní střediska.

Policistka Barnaudová tvrdí, že mnoho svědků teroristických útoků vypovědělo, že teroristické útoky považovali za natáčení filmu. Ve městě se totiž natáčí téměř tisíc filmů ročně a lidé jsou na to zvyklí.

Mezi nejnovější akční trháky, které se točily ve francouzské metropoli, patří Lucy nebo Edge of Tomorrow. Už v roce 2004 si z teroristického útoku na Paříž dělala legraci americká parodie Team America.

Olivier-Rene Veillon z Francouzské filmové komise uvedl, že opatření momentálně nemá vliv na žádnou probíhající produkci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám