Hlavní obsah

Před Macy v Praze zazpívá Lenny

Novinky, Stanislav Dvořák

Dříve než 23. února vystoupí v pražském Sasazu americká zpěvačka a držitelka ceny Grammy Macy Gray, zahřeje publikum mladá česká písničkářka Lenny.

Foto: PRÁVO – Jaroslav Špulák

Lenny (vlastním jménem Lenka Filipová ml.)

Článek

„Vzpomínám, že už jako teenager jsem Macy často poslouchala, protože její hudba mě textově i hudebně velmi oslovovala. Nabídka zahrát si s Macy na jednom pódiu je pro mě velká pocta a neskutečně se na tento zážitek těším,“ řekla Lenny.

Lenny se v roce 2013 představila debutovým EP All My Love, které vzbudilo v malém českém rybníčku rozruch. Následovalo EP Fighter a vystoupení na českých hudebních festivalech – také jako host vyprodaných Kryštof kempů. Písničkou All Of This přispěla do filmu MY 2. V současné době Lenny pracuje na debutovém albu.

Foto: Live Nation

Macy Gray

Macy Gray začínala jako studentka jazzem, slavnou se stala až po třicítce. V roce 1998 podepsala smlouvu s Epic Records a o rok později vyšel její slavný debut On How Life Is, který natočila s producentem Andrewem Slaterem. Za zpěv v singlu I Try získala Grammy a nominována byla i v kategoriích píseň roku a nahrávka roku.

Následovala alba The Id, The Trouble With Being Myself nebo Big v roce 2007, které bylo velmi úspěšné v ČR, ale překvapivě neuspělo ve Velké Británii, kde je Macy rovněž populární. Desku Sell Out vydala v roce 2009 a tehdy se konečně objevila naživo i v Praze. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketpro za 790–990 Kč.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám