Hlavní obsah

Posiloval jsem 4,5 hodiny denně, tvrdí Bradley Cooper o filmu Americký sniper

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký sniper, drama Clinta Eastwooda o členovi jednotky Navy SEAL Chrisi Kyleovi, se hrálo jen pár dní ve čtyřech amerických kinech a už vyvolává mimořádnou pozornost. Server Variety dokonce píše o „nejlepším výkonu v kariéře Bradleyho Coopera“.

Upoutávka na film Americký sniperVideo: Warner Bros. CZ

 
Článek

Herec prý po šest měsíců 4,5 hodiny denně posiloval, aby vypadal jako drsňák. Nacvičil si i obtížný přízvuk z Texasu, aby zněl jako pravý Kyle, a naučil se střílet z několika vojenských zbraní. Zatím ho chválí noviny i herci – Ben Affleck, Julia Robertsová i Jonah Hill mu prý gratulovali k neobyčejnému výkonu.

Čtyřicetiletý Cooper je herecky na vrcholu. Posledního Oscara dostal nedávno za Špinavý trik. Skvělý byl také v psychologickém filmu Terapie láskou a svou komickou stránku ukázal v bláznivých komediích Pařba v Bangkoku nebo Pařba v Las Vegas. Přesto ho překvapilo, že ho chválí i herci, které osobně nezná.

„Musím říct, je to ta nejúžasnější věc. Zrovna se ozvali Ed Helms a Jonah Hill. Třeba Ashtona Kutchera neznám tak dobře, ale on si dal tu práci, aby mě kontaktoval a sdělil mi pocity z mé práce a filmu. To se mi snad ještě nikdy nestalo. Cítím se, jako bychom byli opravdu parta a zajímali se o práci ostatních.“

Jako western

Foto: Warner Bros.

Bradley Cooper a Sienna Millerová

„Když jsem vyrůstal, byl jedním z mých nejoblíbenějších filmů Nesmiřitelní. Když Jason Hall přišel s tímhle příběhem, hned jsem to viděl jako válečný film, ale vyprávěný jako western. Všechno se změnilo, když Chris Kyle umřel a Steven Spielberg přišel s tím, že musíme ten film udělat hned. A já jsem se do toho chlápka úplně zamiloval. Byl to neuvěřitelný zážitek, ten proces pátrání, když se chcete dostat do mysli lidské bytosti a do emocí.“

S Clintem Eastwoodem se dohodli, že film musí být westernový. Když postava Chrise říká: „Je zatracená věc zastavit bijící srdce,“ naráží tím na Nesmiřitelné, kde Will Munny říká: „Je zatracená věc zabít člověka.“

„Posiloval jsem pravděpodobně 4,5 hodiny denně. Ale šlo o vzpírání těžkých věcí. Žádné cvičení. Žádné ladění svalů. Musel jsem získat strašnou zkur... sílu!“ popsal herec náročnou přípravu.

„Po každém záběru jsem se ptal: Hele, kámo, nejsem tam moc velkej? Když jsem se viděl v první pracovní verzi filmu, byl jsem jako monstrum. Ještě pár liber, a už by to bylo směšné,“ dodal Cooper.

Do Česka se film oficiálně dostane 5. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám