Hlavní obsah

Lou Reed, Green Day i Bill Withers do síně slávy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští rok v dubnu vstoupí do Rokenrolové síně slávy například zesnulý Lou Reed, Green Day, Bill Withers a další. Oznámili to v úterý pořadatelé ceremonie.

Foto: Divadlo Archa

Lou Reed s Václavem Havlem

Článek

Stejné pocty se dostane také Steviemu Ray Vaughanovi a Double Trouble, Joan Jett a the Blackhearts i skupině Paul Butterfield Blues Band. Exbeatle Ringo Starr dostane zvláštní cenu za mimořádné hudební výkony a americká skupina z padesátých let The 5 Royales za vliv na vývoj hudby. Ceremonie se bude konat 18. dubna v americkém Clevelandu.

Ačkoliv Green Day mohou působit jako dost mladá skupina pro takovou poctu, pravidla neporušují. Oceněn může být umělec, který vydal první singl nebo album před 25 lety, a Green Day nezačínali v devadesátých, ale už v osmdesátých letech s debutovým EP 1000 Hours.

Foto: Profimedia.cz

Bill Withers

„Musel jsem se projít, když jsem to slyšel,” uvedl Billie Joe Armstrong z Green Day. „Jsme v neuvěřitelné společnosti a já se to stále ještě snažím pochopit. Rokenrolová síň slávy pro mě vždy hodně znamenala, protože jsou v ní moji hrdinové.”

Ringo Starr se stane dvojnásobným členem síně, protože už do ní byl uveden v roce 1988 jako součást Beatles. Stejnou poctu mají za sebou také John Lennon, Paul McCartney i George Harrison.

„Je to pro mě pocta. A znamená to, že už jsme tam konečně všichni čtyři. Byli jsme největší popová skupina v zemi, ačkoliv když vidíte černobílé záznamy, vypadá to legračně,” řekl Ringo.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám