Hlavní obsah

Katy Perry: Koncert představí sedm různých světů

Právo, Překlad: Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicetiletá rodačka z americké Santa Barbary Katheryn Elizabeth Hudsonová si pro kariéru zpěvačky zvolila umělecké jméno Katy Perry. V roce 2013 vydala své v pořadí čtvrté album Prism a v příštím roce se její koncertní turné k němu stočí i do Evropy. 23. února bude zpívat v pražské O2 areně. Rozhovor s populární zpěvačkou Právu na videozáznamu poskytla exkluzivně společnost Universal Music, která u nás vydává její alba.

Foto: ČTK

Katy Perry přijede do Prahy 23. února 2015.

Článek

Roar, první singl z Prism, vešel do rádií před více než rokem. Jak jste ten rok prožila?

Období Prism je v mém životě neuvěřitelná doba. Album jsem napsala v čase, který jsem si určila pro sebereflexi. Chtěla jsem se zahledět do sebe a pracovat na sobě. Proto jsem napsala spoustu písní, ve kterých je naděje, inspirace a radost. Jistě, na albu jsou i písničky jako Dark Horse, což je prostě taneční melodie na party. Ale je tam také Roar, pro mě důležitá píseň a řekla bych až hymna. Nyní jsem na světovém turné Prismatic, což je výborný způsob, jak písničky sdílet a oživit je. Cítím napojení na fanoušky a slyším je zpívat texty.

Jaké momenty postaví fanoušky na koncertech na nohy?

Myslím, že někdy se zvedají právě na Roar. Netušila jsem, že ta písnička bude mít takový úspěch. Lidé si ji vybrali jako hymnu a má pro ně mnoho významů. Také jsem nečekala, jak doslovným se ukáže být název Dark Horse, tedy Černý kůň. Neplánovala jsem, že by to měl být singl, a nakonec je to jedna z nejúspěšnějších písniček, které jsem kdy vydala. Nevěděla jsem, že se lidem bude líbit, když budu zpívat trap music.

Jaké jsou tedy vaše nejoblíbenější písničky na albu?

Různé písničky pro mě znamenají různé věci. Miluji, jak je Roar hymnická. Líbí se mi Dark Horse. A líbí se mi zranitelnost a opravdovost poslední písničky na albu – By The Grace Of God. Tu také ráda hraju na koncertech. Mám ráda iWalking On Air, protože je blízká hudbě, kterou nyní poslouchám. Baví mě teď house a muzika z devadesátých let.

By The Grace Of God vaši fanoušci milují. Můžete o té písni něco povědět?

Myslím, že si ji lidé nejvíc oblíbili kvůli tomu, jak zní zranitelně. Vzbuzuje v nich pocit, že nejsou se svými problémy sami. Řeknou si, že když jsem v té situaci byla já a mohla jsem udělat další krok, můžou oni také. Myslím, že lidem, kteří jsou v těžké situaci, přináší hodně naděje.

Váš nový singl This Is How We Do je zábavný. Kde se to v té písni vzalo?

Je to vychloubačná a snobská píseň. Jde o ten typ hudby, která vás dostane do nálady, když jste třeba venku s přáteli. Nemá hloubku, má to být zábavná písnička o tom, jak se bavíme s přáteli. Inspirovala jsem se sociální sítí Tumblr, na které trávím hodně času.

Co dalšího mohou fanoušci od vašeho koncertu očekávat?

Prismatic tour je hostina pro oči i uši. Čítá sedm různých sekcí, sedm odlišných světů. Devadesátky, Egypt, kočičí sekci, na tu se nesmí zapomenout, protože jsem kočičí žena. Mé předešlé album bylo celé v duchu sladkostí, což byla zábava. Prism je ale pestřejší. Některé písničky jsou upravené do tanečnější podoby. V mé show je daleko víc pohybu, hýbu se víc než kdy předtím. Snad mi nevyskočí koleno. A mám trojúhelníkové pódium kolem celé haly, díky kterému se dostanu blízko k lidem.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám