Hlavní obsah

Nová alba: Nickelback, Emigrate, Harlej či Cheryl

Právo, Jaroslav Špulák

Vánoce jsou za dveřmi, a tak se ještě do světa dostávají nahrávky těch, kteří se rozhodli atakovat sváteční trh. Zajímaví jsou noví Nickelback, Emigrate i naši Harlej, pozoruhodná je popová nahrávka zpěvačky Cheryl.

Článek

Nickelback: No Fixed Address

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové album kanadské skupiny Nickelback vykazuje sílu zbraní, jimiž čtveřice již na sklonku devadesátých let vstoupila mezi výrazné. Stadiónové skladby mají rockový grung, Chad Kroeger má příjemně nakřáplý hlas a melodické linky jsou ve většině skladeb velice jisté.

Emigrate: Silent So Long

Foto: Universal Music

Nová alba

Za skupinou Emigrate stojí Richard Z. Kruspe, kytarista německých Rammstein. Formace sídlí v New Yorku, kde velkou část roku Kruspe žije. Kromě něho v ní hraje i Mikko Sirén, jenž je známý jako bubeník finské skupiny Apocalyptica. Druhá deska kapely přináší agresivní rock se silným elektronickým povzbuzením.

Harlej: Na prodej

Foto: Harlej Records

Nová alba

Další album pražské rockové skupiny Harlej přináší tucet skladeb, které se nesou v tradičním duchu tvorby kapely. Jasně melodické písničky, riffová hra kytar, vtipné, občas trochu vážnější texty a především snaha pobavit. Je zajímavé, že na konci desky jsou tři nejlepší skladby ze všech.

Soundtrack: The Hunger Games: Mocking Jay, Part I

Foto: Universal Music

Nová alba

Soundtrack k novému filmu ze série The Hunger Games. Nejzajímavější na něm je účast ceněné australské zpěvačky Lorde. Ta také celou kolekci produkovala. Přispěli ještě Chvrches, Charli XCX, Ariana Grande a další.

Cheryl: Only Human

Foto: Universal Music

Nová alba

Cheryl je zpěvačka Cheryl Cole, která v podobě nahrávky Only Human vydává svůj čtvrtý studiový počin. Jde o směs popu, elektroniky a r’n’b a zpěvačka na mnoha místech ukazuje, jak dobře je hlasově vybavena.

Zakázaný ovoce: Automat na lásku

Foto: Alfredus Music

Nová alba

Nové album pražské rockové skupiny Zakázaný ovoce je ve srovnání s předešlými jejími nahrávkami více melodické a současně zvukově vycizelovanější. Kapela je momentálně na koncertním turné s formací Imodium, jejíž zpěvák Thom desku produkoval.

Helena Vondráčková: Kouzlo Vánoc

Foto: Warner Music

Nová alba

Zpěvačka Helena Vondráčková natočila nové vánoční album. Jmenuje se Kouzlo Vánoc a spolu s producentem Danielem Hádlem na ně zařadili nejpopulárnější písně, které o Vánocích poslouchá celý svět. V duetu se s Vondráčkovou v jedné skladbě představuje Ondřej Brzobohatý.

Sarah And The Adams: Thank You

Foto: Warner Music

Nová alba

Druhé album popfolkové kapely Sarah And The Adams, jejíž zpěvačkou a skladatelkou je Šárka Adámková. Na desce jsou příjemné skladby, aranžérsky velmi vyvážené, s texty v angličtině i češtině. V polovině z nich je slyšet ukulele.

Totální nasazení: Zbytečnákapela.cz

Foto: archív kapely

Nová alba

Poslední album Oceloví ptáci (2013) ještě nestačilo zevšednět a punkrocková kapela Totální nasazení posílá na trh nové album s originálním názvem ZBYTEČNÁKAPELA.CZ. Je na něm deset písniček plus tři videoklipy jako bonus. Kapela pokračuje ve své cestě, v textech je vtipná i kritická.

Irena Budweiserová: Hold In

Foto: Indies MG

Nová alba

Na desce Ireny Budweiserové je dvanáct spirituálů, z toho dva s vlastními českými texty. Podle zpěvačky jsou mimo jiné i důkazem toho, jak nás ovlivňují život, lidé a čas v novém pohledu na interpretaci tohoto hudebního žánru.

Různí: Shady XV

Foto: Universal Music

Nová alba

Eminemův label oslavuje patnáct let fungování, což se Marshall Bruce Mathers III aka Eminem rozhodl korunovat vydáním speciální dvoudiskové retrospektivní kompilace s názvem Shady XV. Ta slučuje nejen všechny největší dosavadní hity labelu, ale přináší i velké množství nového či doposud nikdy nevydaného materiálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám