Hlavní obsah

RECENZE: Zaz město Paříž nadchlo i povzbudilo

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž je milovaným místem francouzské zpěvačky Zaz. Není divu, že se rozhodla vzdát jí hold na novém albu nazvaném prostě Paris. Pojala ho jako poctu městu, do kterého se před osmi lety přestěhovala, a přezpívala více či méně známé písně o něm z repertoáru Edith Piaf, Maurice Chevaliera, Charlese Aznavoura či Charlese Treneta.

Foto: Warner Music

Zaz: Paris

Článek

Při práci na kolekci byla v nejlepších rukou, vždyť ji koprodukoval legendární Quincy Jones, jenž byl u nejlepších písniček zesnulého Michaela Jacksona, a spolupracovali na ní Charles Aznavour či Nikki Yanofsky.

Navíc se rozhodli nenatočit jenom coververze, nýbrž písním vtisknout to osobité, co Zaz ve svém výrazu má.

Z desky tedy zní jedna příjemná skladba za druhou, všechny vystavěné do tvaru smysluplných melodií, ať už je to šanson, jazz, nebo tango. Zaz se drží originálu a současně svého gusta.

Zpívá s nadhledem nakřáplým hlasem a působí jako teenagerka, která se celé té kráse původních písní i města trochu diví, nicméně v sobě má tolik talentu a profesionality, že vytváří hodnověrné čerstvé podoby skladeb.

Podporuje ji skvělá kapela, nápaditá v aranžích i dynamice, pěvecký sbor a zvuk, který starým písním ponechal určitou patinu a přitom je nenechal vězet v minulosti.

Celkové hodnocení 85 %

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Zaz: Paris

Warner Music, 43:26

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám