Hlavní obsah

Queen dali na internet ukázky neznámých písní z 80. let

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kompilace hitů Queen Forever se zdá zajímavější než běžné Best of. V propagačním traileru se totiž objevily písně, které na oficiálních deskách nevyšly.

Queen ForeverVideo: Queen

 
Článek

Krátce zazní třeba There Must Be More to Life Than This, kterou v osmdesátých letech natočili ve spolupráci s Michaelem Jacksonem. Jackson sice Mercuryho obdivoval, ale spolupráce se protahovala kvůli obrovské vytíženosti obou zpěváků a kvůli uměleckým rozporům. Ve výsledku nikdy nic nedokončili.

V traileru se objevuje i ukázka z písně Let Me in Your Heart Again, kterou napsal Brian May původně na desku The Works, anebo neznámá přepracovaná verze Love Kills, písně, která se původně objevila v roce 1984 na soundtracku k němému filmu Metropolis. Ten pak Queen využili ve velmi populárním videoklipu Radio Gaga.

Foto: PRÁVO – Petr Hloušek

Brian May (vpravo) s Adamem Lambertem na koncertě v roce 2012 v polské Vratislavi.

„Je to kompilace, ale bude tam nový materiál, který nikdo na světě neslyšel. Myslím, že si to lidi fakt užijou,“ vzkázal Brian May. „Má to velký epický sound, který by nebyl, kdybychom to nerestaurovali. Měli jsme jen kousíčky, ale věděli jsme, jak to mělo znít, kdyby se to tenkrát dokončilo, takže jsem si sedl a uskutečnil to s pomocí moderní technologie.“

Před měsícem vyšla jiná zajímavá vzpomínka na Mercuryho v podobě živáku Queen: Live at the Rainbow ’74. Zachycuje první velké turné mladé kapely, která odvážně spojila rock a bláznivou operní show v nenapodobitelný celek. Tehdy členové hrávali skladby jako Keep Yourself Alive, White Queen (As It Began), Nevermore, The March of the Black Queen, Seven Seas of Rhye a Killer Queen.

Brian May přijede pod značkou Queen 17. února 2015 do Prahy se zpěvákem Adamem Lambertem. Na turné po Evropě plánují celkem 21 zastávek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám